Nyt tiltag: 400.000 danskere rammes af ændring hos Skat

25/11/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Fra årsskiftet skal helt op mod 400.000 danskere forberede sig på, at der sker ændringer for dem hos Skat.

Mest læste i dag

Når der sker ændringer hos Skat, er det noget der vækker opmærksomhed hos det meste af befolkningen. Det er nemlig langt de fleste, der på den ene eller anden måde bidrager til Skat, og derfor har nyheder fra Skat stor interesse hos danskerne.

Senest kunne Skat meddele, at befordringsfradraget (kørselsfradraget) bliver reduceret, så man får færre penge udbetalt om året for den kørsel, man har til og fra arbejde.

I dag kommer der så en ny nyhed fra Skat, som kommer til at påvirke helt op mod 400.000 danskere. Heldigvis er det ikke en ændring, der kommer til at påvirke danskernes økonomi.

Her mærker du ændringen

Ændringen kommer du til at mærke, når du forsøger at logge ind på Skats hjemmeside. Her benytter en stor del af danskerne en TastSelv-kode, så de ikke skal sidde og bøvle med deres NemID-kort.

Desværre så frafalder muligheden at benytte sig af TastSelv-koden fra årsskiftet, og derfor må de nu 400.000 danskere, der benytter sig af denne løsning i stedet benytte sig af NemID.

“TastSelv-koden er helt tilbage fra 1995. Det var noget af det første, man gjorde, da man digitaliserede den offentlige sektor. Det har været et fint redskab, og der er knap 400.000 danskere, der har den stadigvæk. Men i takt med, at man har udviklet andre metoder, og det er blevet muligt for alle borgere over 15 år at få et NemID, så er vi gået over til det. NemID har en højere sikkerhed, fordi man har et nøglekort,” fortæller Karoline Klaksvig der er underdirektør i Skattestyrelsen ifølge Ekstra Bladet.

Mens det uden tvivl er mere besværligt at benytte sig af NemID end TastSelv, så er det heldigvis blevet lettere med tiden. Nu behøver man nemlig ikke længere have et nøglekort på sig, så længe man har NemID-appen på sin telefon.

Har man denne app, vil man blot kunne åbne den og benytte sig af en slags TastSelv-kode, og derefter vil man automatisk logge ind på den tjeneste, hvor man skal benytte sit NemID.

Hvad mener du om ændringen, der kommer til at påvirke 400.000 danskere?

 

Anbefalet til dig