Opfordrer danskerne: Lad være med det

06/1/21 13:04

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Mange danskere er forvirrede. Det er årsagen til en ny opfordring.

Region Syddanmark åbner nu vaccinationscentre i flere syddanske byer, og en række syddanskere vil i de kommende dage modtage en invitation til COVID-19-vaccine i deres digitale postkasse. 

Det oplyser Regionen i en pressemeddelelse. Her kommer regionsrådsformand Stephane Lose (V) også med en skarp opsang til borgerne. Men det vender vi tilbage til. 

Det oplyses, at i denne uge vil de sidste beboere på regionens plejecentre, som ønsker en vaccine mod COVID-19, blive vaccineret. Derfor er Statens Serum Institut nu i færd med at invitere udvalgte sårbare borgere og sundhedspersonale, som er i øget risiko for at blive smittet, til at booke en tid til vaccination.Samtidig åbnes flere nye vaccinationscentre. 

"Det er dejligt, at vi nu er nået så langt og er parate i vores vaccinationscentre til at vaccinere endnu flere syddanskere," udtaler Stephanie Lose. 

Kort efter kommer hun dog med en opfordring, som danskere over hele landet kan tage til sig. 

Vigtigt at fremhæve

Region Syddanmark er et af de steder, hvor de praktiserende oplever en bestemt slags opkald, som de ikke kan hjælpe med. Det får nu Stephanie Lose til at indskærpe, hvordan vaccinationsarbejdet er skruet sammen. 

"Det er dog vigtigt at fremhæve, at man nok skal få besked, når det er ens tur til at få tilbudt en vaccine," udtaler Lose, inden hun tilføjer:

"Så jeg vil gerne endnu en gang opfordre borgerne til at lade være med at ringe til lægen eller til sygehuset for at få en tid. Det er relativt få, der bliver vaccineret i første omgang, så vi må alle væbne os med tålmodighed - og man skal nok få besked."

Hvis man er udvalgt til vaccination, modtager man en invitationen i sin digitale postkasse - eller som et fysisk brev, hvis ikke man har digital post. Det fremgår heraf, hvad man skal gøre, hvis man som borger eller sundhedsmedarbejder ønsker at tage imod tilbuddet om en COVID-19-vaccine.