Over 200.000 danskere gjorde det ifølge Nationalbanken: Det kan blive meget dyrt

Nyheder
Foto: Shutterstock
En hurtig gevinst kan ende med at blive en dyr fornøjelse.

Lige nu læser andre også

Mange tusinde danske boligejere greb muligheden, da rentestigningerne i 2022 åbnede døren for en potentiel økonomisk gevinst.

Ifølge nye tal fra Nationalbanken har næsten 218.000 boligejere omlagt deres realkreditlån for at skære en betydelig del af deres gæld.

Ved at skifte deres 1-procentslån til et nyt 5-procentslån kunne de reducere deres restgæld med omkring 30 procent, hvilket svarer til 300.000 kroner per lånte million.

Men glæden over den økonomiske gevinst kan være kortvarig.

Det skriver B.T.

De højere renteudgifter spiser hurtigt besparelserne op:

"Historisk set er det ikke usædvanligt, at renten svinger en-to procentpoint op og ned hen over et par år", lyder det fra chefanalytiker i Totalkredit, Sune Malthe-Thagaard.

Beregninger fra Totalkredit viser, at hvis renten ikke falder, vil hele gevinsten fra efteråret 2022 være opbrugt inden for 12 år.

Boligejere, der har omlagt deres lån, håber forståeligt nok - på, at renteniveauet falder igen snart. Prognoser fra eksperter peger dog på. at renten forbliver stabil - omkring de fire procent - i de næste par år.

Hvis renten alligevel skulle ske at falde og give mulighed for at nedkonvertere til et 3-procentslån, er der stadig ikke garanti for, at gevinsten fra 2022 vil blive sikret, skriver B.T.

Alternativer kan overvejes

Hvis man gerne vil sikre sin gevinst fra 2022, er der flere muligheder. Man kan enten sælge sin nuværende bolig og købe en billigere eller vælge at bo til leje så længe renten er oppe.

"En mulighed er at sælge den bolig, man bor i nu, og i stedet købe en billigere bolig. En anden mulighed er at sælge boligen og i stedet bo til leje", siger Sune Malthe-Thagaard

Selvom den hurtige, økonomiske gevinst potentielt kan bide mange danskere bagi, så er man altså ikke låst, hvis man sikrede sin gevinst i 2022.

Anbefalet til dig