Overvejer du ferie sydpå? Sådan bliver vejret i Europa

Af: Liva H.

|

02/07/2024

Nyheder
Redaktionel kreditering: Ana del Castillo / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Ana del Castillo / Shutterstock.com
Overvejer du at flygte fra den triste danske sommer?

Lige nu læser andre også

Det er officielt sommer, og ferien er for mange i gang eller lige forude. Men uanset om man ser tilbage et par uger eller kigger frem, er vejret i Danmark ikke just opløftende ferievejr.

Det får mange, som ellers havde planlagt ferie i Danmark, til at kigge mod syd og overveje de fjerne himmelstrøg.

Men hvordan ser vejret ud i resten af Europa? Er det kun Danmark, der er ramt af det grå vejr?

Svaret er umiddelbart ja.

Det skriver TV 2

Spanien og Portugal

Hvis du elsker høje temperaturer og har ferie den næste uges tid, så er det sydlige Spanien, især Andalusien, et godt valg. Her kan man opleve op til 40 grader i byer som Sevilla og Cordoba. Hvis dette er for varmt, er Malaga og Mallorca også gode alternativer med temperaturer mellem 27 og 32 grader. Generelt vil vejret i Spanien og Portugal være varmt og solrigt, med undtagelse af Nordspanien, som vil være mere ustabilt og køligere.

Italien og Sydfrankrig

Hvis du foretrækker Italien eller den franske Riviera, er der også masser af solskin at nyde. I Sydfrankrig kan man forvente temperaturer omkring 30 grader, mens det omkring Firenze og i det sydlige Italien kan nå op på 35 grader. Dog kan man i løbet af ugen opleve noget ustabilt vejr med kraftige tordenbyger.

Balkan, Grækenland og Tyrkiet

Der er mange gode tilbud på rejser til Balkan, Grækenland eller Tyrkiet, hvilket gør dem til gode alternativer til det danske sommervejr. Selvom disse lande tidligere har oplevet ekstreme hedebølger, er temperaturerne nu mere moderate. Man kan forvente mellem 30 og 35 grader i Grækenland og Tyrkiet, og omkring 25 grader på Balkan. Generelt vil der være masser af sol, men også mulighed for tordenbyger, især først på ugen.

Nordvest Europa - Lande nær Danmark

Sommervejret i nabolandene til Danmark bliver lige så omskifteligt som herhjemme. Det betyder, at der vil være både regnperioder og perioder med fint vejr. Temperaturen vil generelt nå op omkring 20 grader på de varmeste dage, men fra slutningen af ugen ser det ud til, at temperaturen vil stige betydeligt.

Anbefalet til dig