Karl Andersson brugte tre måneder på at udlede seksuel nydelse fra en undergenre af japanske tegneserier og føre dagbog og til sidst skrive en 4.000 ords undersøgelse om emnet.
Bøgerne skildrer unge mænd på en “sød eller oftest seksuelt eksplicit måde”, ifølge forfatteren selv.
I avisen, der første gang blev offentliggjort i april, men først lige er kommet til universitetets kendskab, efter af den blev snuppet af brugere af sociale medier, giver Andersson grafiske beretninger om sine seksuelle vaner.
Han skriver, at han begyndte praksissen, efter at han “ramte en mur” i sine studier af tegneserier og tilføjede:
“Jeg indså, at min krop var udstyret med et eget forskningsværktøj, der kunne give mig, helt bogstaveligt, en førstehåndsforståelse”.
Andersson, der oprindeligt er fra Sverige, siger, at han undgik almindelig porno og sex i løbet af en tre måneders research periode og hævdede, at det uddybede hans forståelse af, hvorfor folk læste tegneserierne.
Ifølge hans eget Twitter-konto er hans studier finansieret af The School of Arts, Languages and Cultures ved University of Manchester og fokuserer på, “hvordan fans af subkulturelle tegneserier i Japan oplever lyst og tænker på seksuelle identiteter”.
Hans artikel blev publiceret i Journal of Qualitative Research under titlen: “I am not alone - we are all alone: Using masturbation as a ethnographic method in research on shota subculture in Japan”.
Heri skriver Andersson:
“Jeg begyndte derfor at læse tegneserierne på samme måde, som mine forskningsdeltagere havde fortalt mig, at de gjorde det - mens de onanerede.”
“I denne forskningsnote vil jeg fortælle, hvordan jeg oprettede en eksperimentiel metode til, at onanere til shota-tegneserier, og hvordan denne deltagerobservation af mit eget ønske ikke kun gav mig en mere legemliggjort forståelse af emnet til min forskning, men også fik mig til at tænke på ensomhed og måder at bekæmpe det på som drivkræfter i kulturen af selvudgivne erotiske tegneserier.”
Han beskriver, hvordan hans ønske ikke kun udsprang af indholdet, men fra det faktum, at andre mennesker også var ophidsede af dette ofte ekstreme indhold og onanerede til det. Det skriver Metro.
Andersson sagde, at “følelsen blev forstærket, da jeg læste en brugt tegneserie, som jeg antog var blevet brugt til onani af sin tidligere ejer og dermed var blevet opladet, som en magisk charme, der fortsat ville bringe lykke til nye ejere.”
En talsmand for University of Manchester sagde:
“Den nylige offentliggørelse i Qualitative Research af en studerendes arbejde, der nu er registreret til en ph.d., har rejst betydelige bekymringer og klager, som vi tager meget alvorligt.”
“Vi er i øjeblikket i gang med en detaljeret undersøgelse af alle aspekter af deres arbejde, processerne omkring det og andre spørgsmål, der rejses.”
“Det er meget vigtigt, at vi ser nærmere på problemstillingerne.”
“Mens denne undersøgelse pågår, vil det ikke være hensigtsmæssigt for os, at kommentere yderligere på nuværende tidspunkt.”