Plejecenter i Vejle ramt af coronavirus: To beboere indlagt

Nyheder
To af beboerne er indlagt i Kolding. Foto: Shutterstock
Coronasmitten har ramt et plejehjem i Vejle.

Mest læste i dag

To beboere fra Holmegården er indlagt på Kolding Sygehus og er desværre testet positive med COVID-19.

Det oplyser Vejle Kommune tirsdag i en pressemeddelelse. 

Det betyder, at den etage, hvor de to borgere bor, er blevet isoleret, og personalet på afdelingen kommer ikke andre steder i huset. Der er blevet gjort ekstra rent, og alle beboere og personale med symptomer vil kunne blive testet for Coronavirus. Alle pårørende til beboerne på etagen er informeret.

"Jeg er ked af, at Coronavirus nu har ramt et af vores plejecentre," siger borgmester Jens Ejner Christensen.

"Vi har hele tiden vidst, at vi en dag stod i denne situation, selvom vi gør alt hvad vi kan for at isolere og beskytte vores svageste og mest udsatte borgere. Det er meget trist både for de to borgere, der nu ligger på sygehuset, og for deres pårørende," siger Jens Ejner Christensen.

Håber ikke, smitten breder sig

Kommunen vil nu tage sine forholdsregler. 

"Vi håber ikke, at smitten har bredt sig til andre beboere. Smitten på plejecentret understreger, at vi skal gøre alt for at forhindre, at denne uhyggelige virus breder sig," understreger borgmesteren.

"Det at vi nu har fået smitten ind på plejecentret påvirker selvfølgelig både beboere og medarbejdere rigtig meget, og vi vil gøre alt for at tage ekstra god hånd om både beboere og de pårørende," siger områdeleder Anne-Marie Bentzen. Inden hun uddyber: 

"Vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme på, om beboere eller medarbejdere får symptomer, der kan pege mod Coronavirus. Vi har også ekstra medarbejdere, som står klar til at tage over, hvis plejecentret har behov for ekstra hænder, eller hvis vi har medarbejdere, der skal i karantæne," understreger områdelederen.

 

Anbefalet til dig