Politi kommer med klar opfordring: Det skal du være opmærksom på, hvis du skal til EM

Af: Liva H.

|

14/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock/Shutterstock
Foto: Shutterstock/Shutterstock
Politiet kommer opfordring til danskerne.

Lige nu læser andre også

Man skal ikke køre lang for at kunne opleve den vaske ægte EM-stemning. Det får mange fodboldglade danskere til at hoppe på busser og i biler, for i år er det nemlig tyskerne der er vært for EM i fodbold.

Der er dog én ting man lige skal være opmærksom på- og have i orden.

Det skriver TV 2

Hvis man planlægger at krydse grænsen til Tyskland i anledning af EM, skal man huske sit pas.

Nabolandet har nemlig indført midlertidig grænsekontrol, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Dette betyder, at vejen gennem Frøslev bliver enkeltsporet lige før grænsen. Lastbiler skal fortsætte ligeud, mens biler og busser skal holde til højre og køre over rastepladsen Ellund Vest.

I en tidligere pressemeddelelse fra det tyske indenrigsministerium blev det annonceret, at det tyske politi fra den 7. juni vil have beføjelser til at udføre grænsekontrol ved alle Tysklands grænser. Det blev ligeledes specificeret, at alle indrejsende til Tyskland skal være i besiddelse af gyldige rejsedokumenter - herunder pas.

Internationale politistyrker støtter under EM

Under fodboldturneringen vil mere end 500 politibetjente fra forskellige lande assistere det tyske politi. Formålet med de internationale enheder er ikke kun at patruljere i værtsbyerne for kampene, men også at støtte det føderale tyske politi i deres opgaver.

Tyskland vil praktisere midlertidige grænsekontroller indtil den 19. juli.

Anbefalet til dig