Politiet nødsaget til at udsende advarsel: ‘Det kan være livsfarligt’

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter flere henvendelser fra borgerne, udsender politiet nu en advarsel.

Lige nu læser andre også

Med den bidende kulde, der har sneget sig ind over landet, kan det være fristende at drage ud på de frosne søer og prøve kræfter med naturens eget skøjteløb.

Men advarslerne lyder nu fra myndighederne, der insisterer på, at isen endnu ikke er sikker.

Det skriver B.T.

I Aalborg Kommune har man fastsat en klar grænse for, hvornår isen anses for at være tryg. Ifølge kommunens udmelding bliver områder frigivet som skøjtebaner, når isens tykkelse når 13 centimeter. Indtil denne tykkelse opnås, er al færdsel på isen usikker og ikke godkendt. For at signalere sikkerhed vil der blive opsat skilte med påskriften 'Isen er sikker', når tidspunktet er inde.

Også politikredsen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi råder indtrængende imod at bevæge sig ud på isen. Årsagen er dog anderledes end i Aalborg, da politiet her påpeger, at isen er ved at tø, hvilket gør det ekstremt farligt at begive sig ud på den.

Politiet har allerede modtaget bekymrende anmeldelser fra borgere, der har observeret personer på isen i områder som Nakskov, Nykøbing, Sorø og Vordingborg. Ved undersøgelse af stederne var der dog ingen færdsel på isen, og politiet advarer derfor folk om risikoen ved at tage chancer, især på denne tid af året.

Selvom DMI forudsiger mildere vejr i de kommende dage, opfordrer myndighederne fortsat til forsigtighed.

Fredag og lørdag forventes temperaturerne at ligge mellem 2 og 5 grader, mens søndag når op på 4 grader. Mandag kan byde på skiftende temperaturer mellem frost og varme i løbet af dagen, hvilket gør isen endnu mere uforudsigelig. Så selvom fristelsen er stor, lyder det samlede råd: Vent, indtil myndighederne siger, at isen er sikker!

Anbefalet til dig