Politiet udsender advarsel: 'Han er veltalende og venlig'

03/05/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Og så går han målrettet efter de ældre borgere.

Mest læste i dag

"Pas på - han er veltalende og venlig."

Politiet i Himmerland har udsendt ovennævnte bid til borgerne for at advare dem om en mand, der har kontaktet flere ældre borgere, herunder i Hadsund samt Mariager, som han har svindlet for flere tusinde kroner.

Politikommissær Mikkel Brügmann står i front for en enhed, som nu er ved at efterforske en række tilfælde af såkaldt kontaktbedrageri. Advarslen er også udsendt af Mikkel Brügmann.

Og i forbindelse med advarslen har han oplyst, at fremgangsmåden i de fem tilfælde, de har kendskab til, er meget ens.

"Vi vil gerne advare borgere om, at disse bedragere har meget gode talegaver: Selvom de virker meget overbevisende, så skal man ikke udlevere sine personlige oplysninger, bankkort og koder – hverken når de ringer eller møder fysisk op. Og ham vi har at gøre med her virker veltalende, venlig og snedig," siger han ifølge Ekstra Bladet.

Politiet har i løbet af kort tid fået kendskab til fem tilfælde, herunder et tilfælde fra Hadsund, hvor en ældre kvinde blev kontaktet af en mand, der hævdede at være fra banken. Kort efter stod en mand i døren for at hente hendes hævekort.

Han slap afsted med 12.000 kroner, inden kortet blev spærret.

Også i den næste sag blev en ældre kvinde kontaktet af en mand, der hævdede at være fra banken. Herefter mødt en mand ligeledes op fysisk på adressen for at hente hendes hævekort.

Kortet blev misbrugt og man har endnu ikke fået bekræftet omfanget.

De næste tre forhold er alle fra 1. maj og blev begået i Mariager og Hadsund, hvor ældre borgere blev opsøgt på bopælen af en person, som oplyste, at han var fra banken.

I det ene tilfælde blev kortet misbrugt for 15.000 kroner, i det andet tilfælde er beløbet endnu ikke opgjort, og i det sidste tilfælde lykkedes det ikke at hæve penge.