Puk Elgård vidner i retten efter overfald på Mette Frederiksen: Så det hele ske

Af: Liva H.

|

06/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu tager journalist Puk Elgård bladet fra munden.

Lige nu læser andre også

"Jeg havde en dårlig dag." Sådan lyder forklaringen fra den 39-årige polske mand i Københavns Byret tirsdag, hvor han er tiltalt for vold mod statsministeren ved at have slået hende på skulderen. Den polske mand mener dog ikke, at der er tale om vold, og nægter sig derfor skyldig. Ifølge ham selv var han påvirket af alkohol, men ikke beruset, og han var udmærket klar over, at det var statsministeren, der stod foran ham.

Det er dog ikke helt sådan veninden, der sad og ventede på Mette Frederiksen, og som havde en kaffeaftale med, oplevede situationen.

Det skriver B.T. på deres liveblog.

Episoden fandt sted i starten af juni, da statsminister Mette Frederiksen var på vej til en kaffeaftale med sin veninde, journalist Puk Elgård. Puk ventede på Mette Frederiksen på Kultorvet i København og så hele hændelsen udspille sig.

I Københavns Byret forklarede Puk, at de to veninder havde aftalt at mødes for at drikke et glas vin eller en kop kaffe. Da Mette Frederiksen næsten var fremme, og de fik øje på hinanden, virkede statsministeren meget glad, fortæller Puk. Situationen tog dog en uventet drejning, da en stor mand stillede sig foran Mette Frederiksen og blokerede for hende. For at illustrere, hvor hurtigt situationen eskalerede, knipsede Puk med fingrene.

Da situationen var kommet under kontrol, besluttede Puk og Mette Frederiksen at gå op i Mettes lejlighed, hvor følelserne efter den rystende episode kom til udtryk.

"Jeg forestiller mig, at man som statsminister har en form for ro i alle mulige situationer. Den ro forsvandt, så snart vi kom op i lejligheden. Men hun havde den, så længe vi var i det offentlige rum," forklarede Puk.

I lejligheden var Mettes søn også hjemme. For ikke at gøre ham mere bekymret, forklarede Mette Frederiksen, hvad der var sket. Efter at have beroliget sin søn, bad Puk om et øjeblik alene med Mette Frederiksen, der var meget rystet og tog sig til skulderen, fortæller Puk Elgård.

Anbefalet til dig