Punkterer håbet: Så få fridage har danskerne næste år

18/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

Næste år byder på færre fridage end det snart forgangne. Foto: Shutterstock
2021 bliver et rigtigt ”arbejdsgiver-år”.

Mest læste i dag

Danskerne kan desværre ikke holde helt så mange gratis fridage i 2021, som vi kunne i 2020. Flere fridage og juledagene falder nemlig i weekenden.

Foråret byder dog stadig på gode åndehuller, forsikrer HK. Der har taget et kig frem mod næste år og lavet et overblik over de fridage, som lønarbejderne her til lands kan se frem til.

Sådan falder fridagene næste år

Påsken: Første fridag i påsken er skærtorsdag den 1. april, og du kan holde fri til og med 2. påskedag, som er mandag den 5. april. Altså 3 fridage – foruden weekenden, naturligvis – sådan som påsken altid giver.

Torsdag den 1. april (skærtorsdag)
Fredag den 2. april (langfredag)
Mandag den 5. april (2. påskedag)

Store Bededag: Heldigvis en helligdag og dermed en fridag. Den falder fredag den 30. april, så du kan se frem til en forlænget weekend.

1. maj: For nogen er det en fridag, for andre er det en halv fridag og for andre igen en ganske almindelig arbejdsdag. I år ligger 1. maj desværre på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, så får du ikke ekstra fri i forbindelse med 1. maj i år.

Kristi Himmelfartsdag: Igen en af de dage, der altid giver fri, og den falder i 2021 torsdag den 13. maj.

2. pinsedag: Der er nu noget rart ved at ugen først rigtig starter en tirsdag. Anden pinsedag falder nemlig altid på en mandag og i 2021 bliver det mandag d. 24. maj.

Grundlovsdag: Endnu en af de tricky, for ikke alle har fri på grundlovsdag. Og ligesom med 1. maj har nogen måske en halv fridag. Men ligesom 1. maj falder grundlovsdag 5. juni i år på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, får du ikke ekstra fri på grundlovsdag i år.

Jul og nytår: Arbejdsgiver- eller lønmodtagerjul? Det er altid det store spørgsmål. Desværre står julen i år i arbejdsgiverens tegn. De tre fridage, som alle har, ligger desværre alle i weekenden.

  • Fredag d. 24. december (juleaftensdag - og ikke en fridag for alle),
  • Lørdag d. 25. december (1. juledag, fridag)
  • Søndag d. 26. december (2. juledag, fridag)
  • Fredag d. 31. december (nytårsaftensdag - og ikke en fridag for alle)
  • Lørdag d. 1. januar (nytårsdag, fridag)
  • Der skal altså sættes godt med feriedage af i 2021, hvis du vil have lang juleferie.

Udover de ovennævnte fridage, er der naturligvis stadig weekenderne, som der er 51 af i 2021. Hertil kommer dine fem lovbestemte ferieuger og for de fleste med en overenskomst også en 6. ferieuge.

 

Anbefalet til dig