Putin får akut behandling: Ramt af mystisk sygdom

10/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin fik "hurtig lægehjælp" tidligere på ugen efter at være blevet ramt af en "skarp sygdom", ifølge insidere i Kreml.

Mest læste i dag

Ruslands præsident er angiveligt blevet beordret af sine læger til ikke at lave nogen "langvarige" offentlige optrædener.

Putin siges at være blevet syg, mens han talte med sine militærchefer og led "skarp sygdom, svaghed og svimmelhed", da han rejste sig fra sit skrivebord efter en 90-minutters virtuel samtale.

Påstandene dukkede op på General SVR-kanalen på beskedappen Telegram, som angiveligt drives af en insider i Kreml.

Der blev det rapporteret, at Putin "havde brug for akut lægehjælp" fra læger. Kanalen sagde, at denne pludselige "svimmelhed" var den egentlige årsag til, at Putins årlige "Direct Line" live-udsendelse var blevet udskudt uden planer om omlægning.

Denne spørgerunde, mellem Putin og almindelige russere, var blevet sat ind i slutningen af ​​juni eller begyndelsen af ​​juli, men nu er ingen dato fastsat. Det skriver TheSun.

"Udsættelsen af spørgerunden med præsidenten skyldes Putins ustabile helbred. For en uge siden forberedte præsidenten sig på at besvare de russiske borgeres spørgsmål i slutningen af ​​juni-begyndelsen af ​​juli. Men hans læger rådede ham til ikke at lave nogen lange offentlige optrædener i den nærmeste fremtid," lød det fra SVR-Generalen.

Den 69-årige præsident optrådte dog ved en offentlig optræden i Moskva denne torsdag, da han talte til unge russiske iværksættere, ingeniører og videnskabsmænd.

Ved begivenheden, der markerer 350-året for Peter den Stores fødsel, pralede Putin bizart med, at han fulgte i den tidligere russiske zars fodspor med sin krig i Ukraine.

Peter den Store erobrede land fra Sverige og erobrede havne ved Azov og Østersøen i en række vellykkede krige i det tidlige 18. århundrede.

I sin tale spurgte Putin publikum: "Hvad lavede (Peter)? Tog tilbage og forstærke. Det var det, han gjorde. Og det ser ud til, at det faldt på os også at tage tilbage og forstærke."

Det var første gang, ruslands leder offentligt indrømmede, at hans militære mål var at erobre ukrainsk territorium.

Anbefalet til dig