Randers Regnskov deler stor nyhed: 36 fugleedderkopper er ankommet

Af: Mie M.B

|

07/02/2024

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
De 36 edderkopper tilhører samme koloni og trives bedst i fællesskaber

Mest læste i dag

Randers Regnskov udvider sin samling med en spændende tilføjelse, der både kan vække nysgerrighed og udfordre edderkoppefobier. Denne gang er det de fascinerende sociale fugleedderkopper, også kendt som Monocentropus balfouri eller Blue Baboon for deres karakteristiske blå pels, der introduceres til publikum. I modsætning til tidligere, hvor nyheder om edderkopper i regnskoven ofte har omhandlet frie arter i kuplerne, er disse nye ottebenede beboere sikkert placeret bag glas. Det deler de i et Facebook-opslag.

Det særlige ved disse fugleedderkopper er deres sociale natur, hvilket adskiller dem fra de fleste andre edderkoppearter, der typisk fører en enspænder tilværelse. Randers Regnskovs nyeste medlemmer lever i kolonier, og kolonien tæller i øjeblikket 36 individer. Denne adfærd er ikke blot fascinerende, men også sjælden i edderkoppens verden, hvilket gør dem til en unik tilføjelse til regnskovens allerede imponerende biodiversitet.

Besøgende har mulighed for at opleve disse unikke væsener i Biologistuen, som vil være åben hver dag under vinterferien fra den 10. til den 18. februar. Det er en enestående chance for at nærstudere disse sociale skabninger i et sikkert miljø og lære mere om deres adfærd og levevis.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig