Renée Toft Simonsen taler om sorgen over at miste sin søn: "Jeg tror, jeg døde sammen med ham"

Af: Liva H.

|

27/09/2024

Nyheder
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
For første gang nogensinde sætter Renée ord på sorgen.

Lige nu læser andre også

Renée har altid værdsat leg og kreativitet, og det er noget, hun delte med sin søn, Hugo Helmig.

I sin biografi beskriver hun, hvordan de kunne fordybe sig i fantasiens verden sammen i timevis.

Fra barnsben byggede Hugo store landskaber og var lige så legende som sin mor. Hun mindes de utallige lege, de delte, blandt andet en, hvor de legede ’havheksen Ursula’, hvor Hugo skulle forsøge at vriste sig fri fra hendes ben. Selv som voksen forblev legen en central del af deres familie.

En særlig leg handlede om at ’gå op ad et bjerg’, hvor de skulle opfinde sjove forhindringer, som f.eks. at smøre honning på sig selv og lade myrerne komme.

Men naturligvis blev disse lege erstattet med dybe snakke og andre gode stunder. Men den dybe forbindelse mellem mor og søn blev brat afbrudt i november 2022, da Hugo på tragisk vis gik bort.

Det skriver Samvirke

Hugo Helmig, en talentfuld sanger og musiker, døde i en alder af blot 24 år. Det var en begivenhed, der ændrede alt for Renée Toft Simonsen.

Siden Hugos død har Renée holdt sig væk fra offentligheden og sjældent udtalt sig om tabet. Men nu har hun valgt at tage bladet fra munden.

I en sjælden refleksion om sin sorg siger hun:

"Jeg tror, jeg døde sammen med ham for to år siden, og nu er det en anden mig. Det er et nyt liv. En ny familie. Og det er virkelig hårdt."

Ordene viser den ufattelige smerte og omvæltning, hun har oplevet.

I dag forsøger Renée at finde en ny balance i livet, selvom mange ting har ændret sig. Hun beskriver, hvordan hun har fundet nye måder at komme igennem dagene på – hun strikker mere, ser Netflix og har mistet den disciplin, der engang drev hende frem.

På trods af denne omvæltning, er savnet efter Hugo et konstant åbent sår, som hun ikke er klar til at dele fuldt ud med omverdenen endnu.

Renées mand, Thomas Helmig, har dog sat ord på, hvordan han mærker sorgen og fraværet af sin søn, hvilket han gjorde i et interview tilbage i 2023.

Det kan du læse om her:

Anbefalet til dig