Rygterne har svirret længe, nu bekræfter Kongehuset: Kongeparret deltager og de er ikke alene

Af: Liva H.

|

23/07/2024

Nyheder
Foto: Kongehuset
Kongehuset bekræfter deltagelsen i en pressemeddelelse.

Lige nu læser andre også

Tidligere har man kunnet følge den danske kongefamilie på deres officielle besøg i Grønland. Efter dette havde de en velfortjent ferie på Graasten Slot.

Men de royale pligter kalder, og der er nok for kongeparret at deltage i. Rygterne har svirret, men nu bekræfter kongehuset det endelig

Kongen og dronningen vil deltage i en reception inden åbningsceremonien ved de olympiske lege i Paris.

Ved receptionen i Élyséepalæet, hvor kong Frederik og dronning Mary deltager, vil Emmanuel Macron være vært og sørge for, at rammerne er, som de skal være.

OL vil blive afholdt mellem den 26. juli og den 11. august, og her vil kongeparret overvære særlige konkurrencer og støtte de danske atleter.

Yderligere oplyser kongehuset, at kongeparret dagen inden den officielle åbningsceremoni vil deltage i åbningen af den danske pavillon i Danmarkshuset og Frederikskirken i Paris.
I pressemeddelelsen forklarer Kongehuset, at pavillonen er et danskdesignet udstillings- og eventområde, hvor publikum blandt andet bliver præsenteret for danske styrkepositioner og bæredygtige danske løsninger gennem udstillinger, aktiviteter og events.

Får fint selskab

Kongeparret rejser dog ikke alene. De vil nemlig få selskab af prinsesse Benedikte, som også vil overvære de udvalgte konkurrencer under OL. Det kommer dog ikke som en overraskelse, da prinsessen, ligesom resten af familien, har en interesse i sport, især hestesporten. Hendes datter, prinsesse Nathalie, er desuden personlig træner for dressurrytteren Daniel Bachmann Andersen, der også deltager i OL.

“Kongeparret og H.K.H. Prinsesse Benedikte vil under OL være til stede ved udvalgte konkurrencer og bakke op om de danske atleter,” meddeler kongehuset.

Det er dog ikke offentliggjort, hvilke konkurrencer kongefamilien vil overvære.

Anbefalet til dig