Rystende: Børnefamilier angrebet med sten

25/04/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Mandagens superligaopgør førte til truende opførsel mod fans

Mest læste i dag

Rundt om i verden er de danske fodboldentusiaster kendt for begrebet ‘roligans’: en fredfuld, hyggelig og entusiastisk pendant til de aggressive fodboldfanatikere man kender fra fodboldens mere beklagende bagside.

Alligevel er der de fodboldfans der ikke alene ter sig voldsomme og overentusiastiske under kampene, men som også tager den aggressive med sig ud fra stadion, og ud i offentligheden.

Netop dét fandt sted i mandagens superligakamp, da Lyngby Boldklub samt klubbens fans kørte busserne til Fyn, hvor Odense Boldklub ventede på superliga-modstanderne.

Turen hjem fra den fynske hovedstad endte dog langt fra optimal for Lyngby-fansene, skriver TV 2 Sporten.

På vej hjem fra kampen blev en fan-bus med Lyngby-supportere nemlig angrebet af stenkast, først kort tid efter afgang, og igen 50 meter længere fremme.

Over for B.T. fortæller Lyngbys pressechef, Frederik Scheuermann, at selvom en rude i bussen blev smadret, kom ingen til skade.

- Alle er okay, men det her er jo en bustur med familier og børn, så det er vi rigtig kede af. Der er ikke fysiske skader, men det har været skræmmende, og det er selvfølgelig ikke godt, lyder udmeldingen fra Frederik Scheuermann til B.T.

B.T. har også fået en udtalelse fra en af klubbens fans, der befandt sig i bussen. Han fortæller, at de så hvem der stod bag stenkastene, og at hverken politi eller vagter befandt sig på stedet.

Det var derfor ikke kun en ubehagelig oplevelse på banen, at Lyngby-fansene kunne tage hjem med.

Opgøret mellem de to klubber endte uafgjort 2-2, efter en Lyngby-føring på 2-0.

Anbefalet til dig