Så kom dagen endelig: Kongehuset deler herligt billede

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Blot få dage inden tronskiftet deler kongehuset nyt billede.

Mest læste i dag

Som tiden dog flyver.

Mandag den 8. januar 2024 markerer en særlig dag i det danske kongehus, da tvillingerne, Prins Vincent og Prinsesse Josephine, fylder 13 år.

Det skriver Ekstra Bladet.

I anledning af deres fødselsdag har kongehuset offentliggjort et hjertevarmt billede, hvor de to unge royale står side om side med smil på læben.

Tvillingerne, der blev født den 8. januar 2011 på Rigshospitalet i København, har gennem året der gik, gjort sig bemærket på hver deres måde.

Prinsesse Josephine debuterede som skuespiller i Tivolis opsætning af Peter Pan, hvor hun brillerede som en af Ønskeøens indbyggere.

På den sportslige front viste Prins Vincent sine hurtige fødder ved at deltage i Royal Run, hvor han ikke blot udfordrede sin storebror, Prins Christian, men også faderen, Kronprins Frederik. Prins Vincent krydsede målstregen som den første kongelige, der gennemførte den ti kilometer lange rute gennem København og Frederiksberg.

Året 2023 var et bemærkelsesværdigt år for det danske kongehus, der bød på både store fester og vigtige annonceringer.

Fejringen af Prins Christians 18-års fødselsdag var en højdepunkt, og året sluttede af med en historisk nytårstale fra Dronning Margrethe. Hun meddelte, at hun abdicerer den 14. januar efter 52 år på tronen.

I kølvandet på dette skifter arvefølgen, hvor Kronprins Frederik ventes at blive udnævnt som Kong Frederik X. Prins Christian overtager titlen som kronprins, og arvefølgen inkluderer derefter Prinsesse Isabella og tvillingerne, hvor Prins Vincent står før Prinsesse Josephine.

Samtidig har kongehuset været genstand for diskussion omkring titler, efter at Dronning Margrethe fratog titlerne fra Prins Joachims fire børn. Kronprinsesse Mary har tidligere udtalt, at de vil se på deres børns titler og rolle i kongehuset, når tiden nærmer sig.

Vi fra redaktionen ønsker de royale tvillinger et stort tillykke med fødselsdagen, og velkommen til teenageårene.

Du kan se det førnævnte foto af fødselarerne her:

Opdateret

Selvom billedet af de royale fødselar ser dugfriskt ud, så har BILLED-BLADET vurderet at der er tale om et efterredigeret foto fra prins Christians fødselsdag.

I det oprindelige billede står tvillingerne adskilt, men i forbindelse med deres fælles 13-års fødselsdag, er billedet blevet beskåret og redigeret, så de nu står ved siden af hinanden.

Du kan se det oprindelige billede i ovenstående link.

Anbefalet til dig