Så mange kontanter bør du have liggende: "Som Nationalbanken også har været ude at sige..."

Nyheder
Foto: Shutterstock
Har du kontanter liggende derhjemme?

Mest læste i dag

For at være godt forberedt på en pludselig krise er det vigtigt at tænke ud over de sædvanlige forsyninger som vand, dåsemad og alternative energikilder.

Ifølge Rasmus Dahlberg, der er leder af Center for Samfundssikkerhed ved Forsvarsakademiet, bør kontanter også være en del af kriseforberedelserne.

Han understreger over for B.T. nødvendigheden af at have kontanter til rådighed, men advarer mod at hæve hele opsparingen:

"Du skal ikke hæve hele din opsparing og putte ind under madrassen, for så udsætter du dig for andre risici", lyder det. I stedet anbefaler han at have et moderat beløb opdelt i mindre sedler.

Når det kommer til beløbets størrelse, foreslår eksperten, at danskerne skal følge de råd, der bliver givet ud i udlandet. Her lyder anbefalingerne på, at man skal have omtrent 1.000 kroner liggende 100-kronesedler.

Ved at have mindre sedler mindsker man nemlig risikoen for, at diverse butikker nægter at tage imod ens penge.

"Det gælder om ikke at have for store sedler liggende. Som Nationalbanken også har været ude at sige, så vil der ikke være byttepenge nok, hvis alle begynder at betale med kontanter", udtaler Rasmus Dahlberg.

Bog på vej

På onsdag udgiver Rasmus Dahlberg sammen med journalisten Siri Schrøder en bog med titlen 'OBS: Oplysningerne til Borgerne om Samfundssikkerhed'.

Her deler de begge ud af, hvordan de selv har forberedt sig på en mulig krise.

At være forberedt på kriser handler ikke kun om fysiske ressourcer, men også om en realistisk og praktisk tilgang til de udfordringer, der kan opstå.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig