Med et tronskifte tidligere i år, rettes blikket nu mod Folketinget, hvor den kommende økonomiske støtte til kronprins Christian og dronning Margrethe skal drøftes.
Det fremgår i ugeplanen
I hjertet af dansk demokrati forberedes lovforslaget "kong Frederik den Tiendes civilliste", som vil afgøre størrelsen på apanagen til kongehusets medlemmer - en tradition, der fortsætter gennem generationer.
Den 19. april bliver en vigtig dato, hvor Folketingets medlemmer vil dele deres synspunkter på årpengene, der sikrer kongehusets drift og repræsentative opgaver.
Sidste år, før kronprins Christians 18-års fødselsdag, signalerede Statsministeriet, at den unge prins ikke ville modtage årpenge. Men skæbnen ville, at han kort tid efter blev Danmarks tronfølger, hvilket nu ændrer spillets regler.
Dyrt bliver dyrere
Finansloven for 2024 har allerede afsat 123,7 millioner kroner til kongefamilien, men i lyset af det kommende skifte på tronen er der lagt op til en revision.
Det skriver BILLED-BLADET.
Finansminister Nicolai Wammen udtrykte regeringens støtte til kongehusets fremtid:
"Når vi vil skabe rammerne for, at vores kongehus med det nye kongepar kan fortsætte med at udvikle sig og være et aktiv for Danmark," illustrerer dette Danmarks engagement i sit monarki.
Som kronprins modtog kong Frederik tidligere over 1,8 millioner kroner månedligt, med en andel på 10 procent til dronning Mary, hvilket rejser spørgsmål og forventninger til den fremtidige finansiering af kronprins Christian og dronning Margrethes apanage.