Sådan får du myggestik til at stoppe med at klø

19/07/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Er du træt af myggestik, der klør? Så bør du muligvis læse videre.

Mest læste i dag

Han leder DTU Veterinærinstituttet overvågning af myg på Danmarks Tekniske Universitet, og nu deler epidemiolog René Bødker tips til, hvordan man får du myggestik til at stoppe med at klø. Glem de gode gamle husmorsråd, lyder det fra forskeren.

Generelt mener han, at man skal passe på ikke at gøre myggestik til et større problem, end det er.

Hvis du er træt af myggestik, der klør, kan du gøre som Bødker og hans kolleger, når de er ude på markarbejde i skoven, hvor der myggesværme omkring dem. De bruger nemlig et kløestillende middel, der rent faktisk virker.

Det skriver Socialnytt.

Et kløestillende middel, der må siges at være nemt at få fat. Det eneste, du skal gøre, er at finde det nærmeste åbne apotek.

Det er et råd, som Apotek 1 også kan skrive under på. Først og fremmest råder de folk til at lade være med at klø i myggestikket, da man let kan kradse hul og få små sår.

"Hvis stikket klør og irriterer, er der flere alternativer. Klør det kun, kan du enten bruge Eurax creme eller Xylocain salve. Ved mild eksem og kløe kan man smøre Hydrocortison creme på i en kort periode," oplyser Apotek 1.

Ifølge den danske forsker kan det se farligt og voldsomt ud, når børn blevet stukket - men der er ingen grund til panik som forældre.

For det kan skyldes allergi, men skyldes for det meste bare, at de får et af deres første myggestik, og at barnets immunforsvar reagerer stærkere på det, end det burde

"Jeg har selv oplevet det med mine egne børn. Nogle forældre kan også gå lidt i panik, når de ser deres barns fod eller øje svulme meget op. Her kan et godt råd være at bruge antihistaminer til at modvirke effekten af ​​myggestikket," fortæller Bødker.

Antihistaminer mindsker hævelsen og kløen, og mange pollenallergikere tager dem store dele af sommeren.

Han er dog klar over, at brugen af ​​antihistaminer ikke er noget, man selv skal øve og eksperimentere med, men noget, der skal ske i samråd med en læge.

Anbefalet til dig