Særlig detalje fra Kongehuset vækker opsigt: Her er forklaringen

16/3/21 11:45

Sarah Steenfeldt

Hvert år taler dronningen til den danske befolkning på nytårsaften. Foto: Kim Refslund, DR ©
En særlig detalje har skabt stor undren - nu kommer forklaringen.

Tidligere i dag delte Kongehuset et billede. På billedet er der en særlig detalje, som har rejst spørgsmål fra flere følgere på Kongehusets Instagram-profil. 

I dag afholdes det allerførste digitale statsråd - og i den forbindelse har Kongehuset delt et opslag på Instagram, hvor man kan se en mappe og et skrivesæt - og det er netop her, at en kuglepen har vakt opsigt. 

Skrivesættet af sølv er gammelt - og ikke mindst smukt - og hører til i statsrådssalen. Det skriver BILLED-BLADET. Ved sættet ligger en nutidig grøn kuglepen - og det er altså den som har vakt opsigt.

Foto: Kongehusets Instagram-profil

Foto: Kongehusets Instagram-profil

Men den ligger der af en særlig årsag - den er nemlig dronningens favorit skriveredskab. 

Dronningen foretrækker netop denne, fordi den grønne plastik-pen med flydende blæk, fordi den giver en behagelig skrivekomfort. Faktisk er dronningen så glad for netop denne type, at hun aldrig bruger andet - selv hvis hun er i udlandet, så ligger denne type klar til hende. Skulle det ske, at situationen hvor et sted ikke har denne pen opstår - så har dronningen sin egen med, skriver bladet.

Historisk møde

Faktisk bliver statsrådet i dag historisk, da det vil være for allerførste gang nogensinde, at dronningen og kronprinsen sidder alene i salen. Mødet bliver nemlig afholdt virtuelt. 

Normalvis er regeringens ministre til stede - men det vil de ikke være i dag, da coronavirussen fortsat spænder ben for at samles. I stedet er alle med, via deres computer.

Det er dog ikke det eneste, som er anderledes i dag. Faktisk skal statsrådet netop i dag, ekspedere mere end 250 sager - hvilket også er første gang. Normalt ekspederes der omkring 100 sager - men på grund af, at flere planlagte statsråd har været aflyst på grund af corona, så er der nu ekstra mange på dagsordenen. Derfor meldes det også, at der er afsat ekstra tid.