Særlig udstilling om Kong Frederik: Oplev den her - helt gratis

Af: Liva H.

|

23/09/2024

Nyheder
Foto: kongehuset
Foto: kongehuset
Arrangementet finder sted den 10. oktober.

Lige nu læser andre også

Kongernes Samling åbner inden længe en ny særudstilling. I den forbindelse får publikum mulighed for gratis at opleve atmosfæren og deltage i forskellige aktiviteter. Det lover at blive en inspirerende aften, hvor historieinteresserede kan få en smagsprøve på den kommende udstilling og dykke ned i Danmarks royale arv.

Det skriver Kongernes Samling i en pressemeddelelse

I anledning af tronskiftet 14. januar 2024 åbnede Kongernes Samling udstillingen "Frederik 10. - Konge af i morgen" på Amalienborgmuseet 21. marts. Udstillingen, som har tiltrukket 130.000 gæster, lukkede 8. september og er nu på vej til Koldinghus.

Udstillingen tegner et portræt af Danmarks nye konge gennem fotografier, videoklip, malerier og en lang række genstande, der knytter sig til vigtige begivenheder i Kongens liv. Blandt de udstillede genstande er den tunge bjælke "Maren", som Frederik 10. måtte grave sig under som en del af frømandsuddannelsen, H.M. Dronning Marys brudekjole, Kong Frederik 10.s gallauniform fra søværnet, hans første maratontrøje, ladcyklen, hans første skoletaske samt hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland.

Udstillingen åbnes for offentligheden torsdag 10. oktober kl. 16.00-21.00 med arrangementet "Koldinghus Live". Udover muligheden for at se "Frederik 10. – Konge af i morgen" vil der være en lang række aktiviteter, der er inspireret af Danmarks nye konge.

Foto: Keld Navntoft

I samarbejde med Huset Fundament kan man fx danse med til Silent Disco med musik inspireret af Kongens interesse for musik eller deltage i traditionel færøsk kædedans, arrangeret i samarbejde med Færøsk Kulturforening og Nordatlantiske Hus. Man kan også deltage i en quiz, der tester ens viden om det danske monarkis historie fra Christian 4. til i dag. Museumsdirektør Thomas C. Thulstrup taler med ultraløber Kristina Schou Madsen om mental sundhed – og om, hvad vi kan lære af både kongen og andre atleter, når det gælder udholdenhed og motivation. Der vil i løbet af aftenen også være koncerter med lokale musikere, der fortolker Kongens yndlingsmusik, og der vil være fællessang, hvor gæsterne kan synge udvalgte sange fra Højskolesangbogen.

Thomas C. Thulstrup, museumsdirektør for Kongernes Samling, udtaler om arrangementet:

"Frederik 10. blev Danmarks nye konge og statsoverhoved 14. januar 2024. Det fejrer Kongernes Samling med udstillingen 'Frederik 10. – Konge af i morgen', som fortæller om Kongens opvækst, liv og de mange beslutninger og valg, som har været med til at forme hans liv. Udstillingen er en enestående mulighed for at komme helt tæt på vores konge og forstå de værdier og visioner, som han repræsenterer. Vi ønsker at markere udstillingens ankomst til Koldinghus ved at åbne dørene med aktiviteter i hele huset og give gratis adgang for alle. Vi håber, at rigtig mange vil være med til at fejre åbningen sammen med os."

Anbefalet til dig