Skal du ud og rejse? Disse 7 oversete fejl kan få dig stoppet i lufthavnen

Af: Liva Høyberg

|

24/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvordan er det nu lige reglerne er?

Mest læste i dag

Mange har allerede købt deres rejser, mens andre planlægger at gøre det snart. Det triste og stadig kolde vejr har givet mange danskere rejsefeber.

Udsigten til varmere klimaer og eksotiske destinationer lokker, og efter en lang vinter ser mange frem til at bytte grå skyer ud med sol og sommer.

Men hvordan er det nu lige reglerne er med det pas?

Det skriver Daily star

Indrejsekrav varierer fra land til land, så det er essentielt for rejsende at undersøge reglerne der gælder for det kan man skal rejse til.

Turister kan blive nægtet indrejse i et land af mange grunde, som de måske overser, før de tager afsted – herunder manglende bevis for vidererejse. 

Disse forskellige faldgrupper har fået britiske rejseeksperter hos StressFreeCarRental.com til at komme med opfordring, nemlig at få tjekket op på reglerne inden afrejse. 

Konsekvensen kan nemlig være, at man bliver afvist ved grænserne. 

StressFreeCarRental.com har udarbejdet en liste over syv grunde til, at turister kan blive nægtet indrejse i et land og potentielt tilbageholdt.

Skader på pas

Selv mindre skader som en lille rift eller vandskade kan være nok til, at myndighederne kan tilbageholde dig til afhøring og erklære dit pas for ugyldigt.

Dit pas kan anses for ugyldigt, hvis dine personlige oplysninger er svære at læse, eller hvis nogen af siderne er plettet med materialer som blæk eller makeup.

Medicin  i udlandet

Før du tager af sted, er det afgørende at tjekke reglerne for medicin i det land du rejser til. Nogle håndkøbsmediciner, der er lovlige i f.eks. Storbritannien, kan være forbudte i andre lande.

Medicinsk udstyr som f.eks. kanyler bør opbevares i deres originale, mærkede emballage. Det er også en god idé at medbringe kopier af eventuelle recepter, som du skal kunne fremvise for myndighederne i tilfælde af at der opstår tvivl. 

Manglende vaccinationer

Du kan blive afvist ved indrejse til visse lande, hvis du ikke har fået nødvendige vaccinationer til beskyttelse mod sygdomme og infektioner. Nogle steder kræver endda bevis for vaccination, som under corona, hvor gyldigt coronapas var påkrævet.

Risikoen er større, hvis du backpacker, besøger landdistrikter eller bor på forskellige hostels.

Sørg derfor for at konsultere med en læge eller rejseklinik mindst otte uger før din rejse for at få de nødvendige vaccinationer.

Ingen bevis for vidererejse

Nogle lande og flyselskaber kræver bevis for vidererejse – enten en returbillet eller en billet til en anden destination – for at sikre, at du ikke bliver i landet.

Hvis du er en spontan rejsende, kan du overveje at booke en refunderbar billet 24 timer før afgang eller søge rådgivning hos et rejsebureau.

Ikke nok tomme passider

Hvert land har sine egne krav til antallet af tomme sider, der kræves i dit pas. Mens de fleste lande kræver en eller to tomme sider, kan nogle kræve op til tre.

Ikke penge nok

I visse situationer kan du blive anmodet om at vise bevis for, at du har tilstrækkelige økonomiske midler til at dække dit ophold i det land, du ønsker at besøge.

Det nødvendige beløb kan variere fra land til land.

Hvis du planlægger at bo hos en ven eller et familiemedlem, er det klogt at have en skriftlig bekræftelse, som du kan fremvise for myndighederne.

Straffeattest

Besiddelse af en straffeattest kan være en hindring for indrejse i visse lande, hvor kriterierne varierer. Det er vigtigt at undersøge eventuelle indrejserestriktioner for din destination, før du planlægger din rejse.

Anbefalet til dig