Skandaløs afsløring: Dansk hospital gør deres egne patienter dødeligt syge

27/03/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
21 patienter på intensivafdelingen er døde. Tegn indikerer på, at hospitalet selv er smittesprederen

Mest læste i dag

På taget af Aarhus Universitetshospital (AUH), ovenpå hjerteafdelingen og Intensiv Øst, finder man hospitalets akutlægehelikopter. Det adrætte luftfartøj har til formål at kunne sende redningsfolk hurtigt afsted til ulykkessteder, samt bringe patienter sikkert og hurtigt ind til observation.

Der ligger dog et stort problem i helikopterens store rotorer, der danner et kraftigt lufttryk ved overfladen, og dermed blæser skimmelsvampe op fra jorden.

Og grundet landingspladsens dårlige placering, dermed også ind gennem bygningens døre, vinduer og åbne ventilationssystemer - og direkte ind på hospitalets intensivafdelinger, skriver Ekstra Bladet.

Og netop immunsvækkede patienter eller patienter i anden kritisk tilstand,  er i særlig risikofare for de farlige spore.

Ifølge eksperter vil patienter der modtager forebyggende medicin på afdelingen, påvirkes af alvorlige bivirkninger. I nogle tilfælde vil sporene gå ind og neutralicere medicinen blandt patienterne.

- Derfor har vi sat alt i værk for at finde ud af, hvad problemet skyldes og for at bringe situationen tilbage til normalen. Det, synes jeg i høj grad, er sket her. Vi har sat ting i gang og gjort det, vi har troet, vil løse problemet, fortæller Poul Blaabjerg, der er hospitalsdirektør på AUH.

Helikopteren har haft fast holdeplads ovenpå Intensiv Øst siden 2019.

I den periode har 26 patienter på afdelingen været diagnosticeret med alvorlige svampeinfektioner. 21 af de gældende patienter døde.

Om de omkomne patienter døde som følge af eller med svampeinfektionen, er fortsat uvist.