Skattestyrelsen advarer mod særlig skattefinte: Det kan koste dyrt til årsopgørelsen

Af: Lucas Andreas

|

30/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skattefinten kan ende med at blive et stort selvmål.

Mest læste i dag

Hvert år er det for mange forbundet med stor spænding, når årsopgørelsen bliver opgjort og tilgængelig.

Men for andre er der allerede lang tid forinden kalkuleret godt og grundigt på de tal, der er indsat på forskudsopgørelsen. Nogen vælger nemlig bevidst at sætte sin indkomst for høj, således at SKAT fungerer som en slags 'opsparing' man får udbetalt til årsopgørrelsen.

Men denne finte kan dog få den modsatte effekt for mange danskere, mere specifikt dem, der har en indkomst under 423.474 kroner om året.

For de danskere, der tjener under den indkomst, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan man angiver sin løn i forskudsopgørelsen.

Skattestyrelsen har i et opslag på Facebook rettet opmærksomheden mod lønmodtagere, der tjener mindre end 423.474 kroner årligt, hvilket svarer til 35.289 kroner om måneden. Ifølge Skattestyrelsen bør disse borgere overveje at sætte deres forskudsopgørelse lavere end den faktiske forventede indkomst.

Det skyldes, at et for højt sat forskud kan føre til et for højt beskæftigelsesfradrag, hvilket kan resultere i, at man betaler for lidt i skat og dermed får en ubehagelig overraskelse, når årsopgørelsen lander.

Beskæftigelsesfradraget, som alle lønmodtagere har ret til, er for 2024 fastsat til 10,65 procent af lønnen, men der er en øvre grænse på 45.600 kroner om året. Hvis man tjener over 423.474 kroner, rammer man denne grænse, og der er ikke yderligere bekymringer i forhold til fradraget. For dem, der tjener mindre, er det imidlertid vigtigt at sikre, at forskudsopgørelsen er korrekt, så man undgår at få for højt et fradrag.

Anderledes for de højtlønnede

På den anden side er situationen anderledes for de højtlønnede.

Nykredit anbefaler, at personer, der tjener mere end 53.400 kroner om måneden, skyder over det forventede beløb i forskudsopgørelsen.

Det skriver TV 2.

Dette skyldes, at man med en sådan indkomst overskrider topskattegrænsen og dermed skal betale en højere skatteprocent. Hvis man ikke indberetter korrekt, risikerer man at betale for lidt i skat gennem året og stå med en stor restskat ved årets afslutning.

Det er derfor afgørende for både lav- og højtlønnede at være præcise i deres skatteindberetning for at undgå økonomiske overraskelser.

Anbefalet til dig