Skeletterne vælter ud af skabet: Nu står endnu en kvinde frem i Marius-sagen

Af: Liva H.

|

15/08/2024

Nyheder
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/Ritzau Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Mette-Marits søn blev anholdt den 4 august.

Lige nu læser andre også

Marius Borg Høiby, søn af Norges kronprinsesse Mette-Marit, har i halvanden uge forholdt sig tavs efter at være blevet arresteret i Oslo i forbindelse med en voldsom hændelse, der har rystet hele landet. Efter anholdelsen blev det afsløret, at Marius står over for sigtelser for både vold mod sin kæreste og hærværk i hendes lejlighed. Kort efter stod en tidligere kæreste frem og bekræftede den voldelige adfærd, hun havde oplevet i løbet af deres fireårige forhold.

Juliane Snekkestad, Marius' ekskæreste, delte et opslag på Instagram, hvor hun beskrev, hvordan hun havde været udsat for både fysisk og psykisk vold fra Marius. Hun udtrykte samtidig et ønske om at advare andre kvinder mod at falde i samme fælde.

Nu, knap to uger efter anholdelsen, står endnu en kvinde frem med sin historie.

Det skriver B.T.

Anholdelsen den 4. august har tilsyneladende udløst en lavine af anklager, og nu står endnu en ekskæreste frem.

Nora Haukland, som var kæreste med Marius sidste år, delte en 'story' på sin Snapchat-profil, hvor hun beskrev, hvordan det seneste år har været for hende.

Hun fortæller, at hun oprindeligt havde besluttet sig for at tie stille og "bare komme videre," men set i lyset af, hvad der er sket, og de mange skeletter, der vælter ud af skabene, føler hun sig nødsaget til at stå frem.

"Marius taler, som om det er første gang, det er sket. Han beder om en form for empati: 'Jeg skal have hjælp, jeg kæmper, min kæreste'. Alt dette føles meget velkendt. Han sagde også, at han ville få hjælp, da jeg forlod ham," siger Nora og fortsætter: "Marius har været fysisk voldelig mod mig. Han har slået mig i ansigtet med knytnæve. Han har sparket mig, han har kvalt mig. Han har raseret min lejlighed. Han har også ødelagt ting i min mors nye hus."

Ligesom Juliane beretter Nora, at det værste ikke var den fysiske vold, men den psykiske. Han manipulerede hende til at tro, at det var en engangsforseelse, og på den måde 'gjorde hende blind og så hun fik ondt af ham. I opslaget takker hun også Juliane for at have modet og for at have inspireret hende til at stå frem. Hun afslutter med en opfordring til alle, der befinder sig i et voldeligt forhold, om at finde styrken til at gå.

Anbefalet til dig