Sker for første gang: Dansk politikreds skyder og dræber borger

Nyheder
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
Det er første gang, at en betjent fra den pågældende politikreds har været tvunget til at skyde og dræbe en borger.

Lige nu læser andre også

For første gang nogensinde har en betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi været tvunget til at skyde og dræbe en borger.

Det afslører mediet TV MIDTVEST med afsæt i et uddrag fra en obduktionserklæring, som mediet har fået aktindsigt i.

Her fremgår det, at en 32-årig mand, der i oktober sidste år blev skudt af en betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro, ikke blot blev skudt. Det var også selve skuddet, der endte med at koste ham livet i sidste ende.

"Dødsårsagen antages at være forblødning fra den påviste indskudslæsion," lyder det i uddraget fra obduktionserklæringen.

I en afgørelse fra Rigsadvokaten bliver skuddet også omtalt som 'det dræbende skud'. Den 32-årige mand blev skudt i torsoen, og blev skudt, da han var bevæbnet med en 27,5 cm lang kniv. Den hævede han over hovedet, mens han gik i retning af en politiassistent.

Inden da havde politiet fået besked om, at den 32-årige mand havde truet flere personer på livet med den føromtalte kniv.

Det fremgår også, at både Statsadvokaten i Viborg og senest Rigsadvokaten har valgt at indstille efterforskningen af sagen.

Årsagen til dette er, at begge instanser er nået frem til, at den pågældende politiassistent ikke overtrådte politiloven, da han skød og dræbte den 32-årige mand. Det lyder desuden, at 'der var en afstand på få meter' imellem dem, da han afgav det dræbende skud.

Den 32-årige mand er den første, der har mistet livet som følge af et skud afgivet af en betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi.

I et skriftligt svar fremhæver Midt- og Vestjyllands Politi, at de har noteret sig, at Statsadvokaten og Rigsadvokaten har vurderet, at hverken hverken politiassistenten eller øvrige polititjenestemænd har overtrådt nogen regler.

"Sagen har ikke ført til ændringer i politiets procedurer," fortæller Midt- og Vestjyllands Politi, der samtidig understreger, at de ikke har yderligere kommentarer.

Anbefalet til dig