Skidt nyt til NORMAL

Af: Lucas Andreas

|

30/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
NORMAL er kommet i slem modvind.

Lige nu læser andre også

NORMAL er en danskejet detailkæde, der sælger helt normale varer til unormale priser. Sortimentet omfatter blandt andet kendte mærkevarer inden for personlig pleje, makeup, konfekture og husholdningsartikler.

Kæden har mere end 570 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig, Finland og Portugal.

Kæden buldrer i disse år afsted med butiksåbninger, men nu får NORMAL modvind i det svenske.

Det skriver Expressen.

I maj blev virksomheden underrettet af den svenske Kemikalieinspektion, som havde inkluderet dem i et tilsynsprojekt, og en måned senere blev en inspektion gennemført.

Et af de produkter, som vakte bekymring, var neglelimen "Sweet Lux Brush on Nail Glue" fra mærket W7.

Problemet opstod, da emballagen ikke indeholdt de nødvendige advarsler om, at limen indeholder cyanoacrylat, hvilket kræver en specifik advarsel, da det hurtigt kan klæbe til hud og øjne.

Ydermere var der fejl i oversættelsen fra engelsk til svensk. Etiketten beskrev fejlagtigt produktet som "forårsager hudirritation" i stedet for den korrekte formulering "irriterer huden", og der manglede kontaktinformation til leverandøren.

NORMAL er blevet politianmeldt

Kemikalieinspektionen reagerede ved at stoppe salget af produktet i juli, men på trods af tilbagetrækningen vil myndighederne alligevel indgive en politianmeldelse.

De anser, at der er grundlag for mistanke om en overtrædelse af lovgivningen, da emballagen ikke var korrekt mærket.

Normal har bekræftet, at produktet er fjernet fra hylderne, og leverancerne er stoppet. På spørgsmålet om, hvorvidt produktet vil blive solgt igen med opdateret mærkning, har virksomheden endnu ikke taget en endelig beslutning, men udtalt, at de vil rette etiketterne, hvis de vælger at genoptage salget.

Anbefalet til dig