Skrækkelig sag i børnehave: Ansat tiltalt for overgreb på barn

15/3/23 09:37

Nicolai Haugsted

En 66-årig ansat er tiltalt for at krænke et børnehavebarns blufærdighed

En foruroligende sag er fundet sted i Viborg, der i dag skal afgøres i retten.

Midt- og Vestjyllands Politi melder om en børnehaveansat, der er tiltalt for at have blottet sig for et barn i institutionen.

Gerningen fandt sted den 10. marts sidste år.

Ifølge anklagen har den 66-årige mand smidt både bukser og underbukser foran barnet, hvorefter manden opfordrede barnet til at berøre ham i og på numsen. 

Ifølge anklageskriftet, var barnet enten fire eller fem år gammel.

Onsdag skal manden i Retten i Viborg, hvor han er tiltalt for at overtræde lovens bestemmer om blufærdighedskrænkelse, skriver TV Midtvest.

Politiet kræver at den 66-årige skal straffes med fængsel. Bliver han erklæret skyldig, risikerer den tiltalte op til fire års fængsel, ifølge straffeloven.

Ydermere kræver politiet også, at den tiltalte får forbud for at befinde sig i børnehaven fremover, og at manden skal have frataget sig retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år,  både indenfor arbejdssammenhæng og fritidsaktivitet.

Viborg Kommunes dagtilbudschef Trine Verner Jensen, har ikke lyst til at kommentere på sagen. Dog bekræfter hun at den tiltalte var ansat i den konkrete børnehave, da forbrydelsen fandt sted.

- Grundlæggende er det ikke en medarbejder, vi har ansat længere. Derfor ønsker vi ikke at kommentere på sagen, siger Trine Verner Jensen.

Politianklageren overvejer også muligheden for at forlange, at manden skal betale erstatning til barnet.

Den 66-åriges forsvarsadvokat oplyser, at den tiltalte nægter sig skyldig.

Dommen forventes at falde onsdag