Skynd sig mens du kan: I dag falder elprisen markant

15/09/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Skal du fyre op for storvasken, så er der et prisbesparende hul i dag.

Mest læste i dag

En kombination af høj sol og væsentlig vind er måske ikke noget at løfte øjenbryn over - medmindre du vil spare penge på strøm.

TV 2 kan nemlig fortælle at dagens vejr efterlader et stort hul i dagtimerne, hvor en kilowatttime kun vil koste 0,59 kroner.

Prisen vil derefter stige markant igen, hvor prisen senere på dagen vil toppe 1,77 kroner per kilowatttime.

Alle priser er inklusiv moms, men dog eksklusiv afgifter/nettarif.

Hold øje med uret

Som det fremgår i grafen ovenfor, så er dagens højdepunkt for de strømbesparende klokken 13.00. Især borgere med variabel strøm kan få glæde af den lave pris, da den også påvirker den grønne energi.

Det er dog med at nyde godt af den billige strøm, inden aftentimerne trænger sig på. Klokken 19 skyder kurven nemlig i vejret igen, hvor prisen per kilowatttime kommer på 1,77 kroner - der er derfor tale om en tredobling af prisforskelle.

Normalt er den billige strøm at finde om natten, men skinner solen fra en skyfri himmel, og er der tilstrækkelig med vind, vil prisen fortsat være i den billige ende igennem det meste af dagen. Dette gør sommerhalvåret især optimal for pengebesparelse i forhold til strøm, men denne septemberdag er undtagelsen der bryder reglen

Anbefalet til dig