Smart penge-finte: Sådan sparer du 30.000 kroner med et snuptag

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For en lang række danskere er der mange penge at spare.

Mest læste i dag

I jagten på højere løn ved jobskifte er mange danskere uvidende om den betydelige økonomiske gevinst, der kan opnås ved at tage hånd om deres pensionsordninger. 

En nylig undersøgelse udført af Epinion for forsikrings- og pensionsbranchen, F&P, afslører, at omkring 600.000 danskere har små pensioner stående med under 20.000 kroner, som ikke længere modtager indbetalinger.

Jeanette Kølbek, der er privatøkonom og formueekspert hos Nykredit, advarer om, at forsømmelse af pensionsordninger ved jobskifte kan føre til unødvendige omkostninger. 

Det skriver Euroinvestor.

Hun påpeger, at mange starter nye pensionsordninger i nye selskaber uden at konsolidere den eksisterende opsparing, hvilket resulterer i dobbelte administrationsomkostninger over tid.

Formueeksperten fremlægger et scenarie, hvor en årlig klatpension på 20.000 kroner over 30 år kan medføre store besparelser på årlig basis. Her peger hun på, at man sparer 600 kroner årligt, hvilket så vil løbe op i 18.000 kroner i tidsperioden:

“Det kan betyde, at man har 29.400 kroner mere på pensionsopsparingen, den dag man går på pension, hvis vi tager højde for, at besparelsen kunne blive forrentet med 3 procent om året efter omkostninger og PAL-skat”, lyder meldingen fra Jeanette Kølbek.

Hun opfordrer til at bruge Pensionsinfo, som er et samarbejde mellem ATP, pensionskasser og banker, for at få et samlet overblik over alle pensionsordninger. 

Hun anbefaler også at indlede en dialog med pensionsselskaber eller banker for at vurdere, om flytning af pensionsmidler giver mening. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig