Igennem de sidste mange måneder har vi fået flere bud fra eksperter på, hvad en genåbning af Danmark ville betyde for smittetal, indlæggelser og dødsfald til coronavirus.
Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har ikke for alvor blandet sig i debatten omkring de forudsigelser, som andre eksperter er kommet med.
I dag har Søren Brostrøm dog udtalt sig til Politiken, den udmelding er en anderledes positiv melding. Særligt positiv er han angående vores sygehuse og de indlæggelser, som har været hele bevæggrunden for at lukke landet ned. Brostrøm udtaler til Politiken, at der ifølge ham er en "meget lille risiko for, at vi får en ny sygdomsbølge på hospitalerne."
Den største grund til, at hospitalerne ikke bliver oversvømmet med indlæggelser skal selvfølgelig findes i de mange vacciner, der allerede er rullet ud over særligt den ældre del af befolkningen. De ældre er derfor mere beskyttede og ender derfor ikke med indlæggelser, skulle de være uheldige at blive smittede på trods af vaccine.
"Det er fantastisk, at vi ikke længere er bekymrede for, at sundhedsvæsenet skal knække," udtaler Søren Brostrøm
Lille stigning i indlæggelser
På trods af direktørens positive meldinger, så er antallet af indlæggelser taget et lille nøk op. I alt er der fire ekstra indlagt med coronavirus, så der nu er 142 indlagte. Det er første gang i en uge, at antallet af indlæggelser stiger.
Dagens antal af smittetilfælde lander på 919. Det er således tredje dag i træk, at antallet af nye smittetilfælde er under 1.000.
Der er derfor ingen pres på sundhedsvæsnet, hvilket i hvert fald i starten af coronapandemien var den primære årsag til at lukke landet ned.
Nu er landet så smår ved at åbne op for en normaltilstand, og selvom flere havde forventet flere indlæggelser, så er det dog ikke, hvad Søren Brostrøm forventer.
"Fremadrettet kan det centrale i strategien sammenfattes med ét ord: immunitet. Det kommer vi til at tale meget om fremadrettet. For vi ved ikke nok," siger Søren Brostrøm til Politiken.