Spaniens ferieregler: Disse lovovertrædelser kan du få en bøde på op til 22.000 kroner for

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spanien er et af de mest populære rejsemål for solhungrende danskere. Mens dette land, generelt er let, at navigere i for udenlandske turister, er der dog et par usædvanlige lovovertrædelser, der kan fælde uvidende turister.

Lige nu læser andre også

Spanien er et af landets mest elskede feriesteder, men landet har længe lidt under et mindretal af turister, der ikke respekterer den lokale kultur. 

Selvom det er ubevidst, har det, at opføre sig ligeglade og ignorere den spanske lovgivning, tvunget byer over hele landet til, at slå ned på lovgivningen forud for sommersæsonen. Det skriver Express.

Her er nogle af de mest usædvanlige lovovertrædelser, du kan få en bøde for, mens du er i Spanien.

Reservation af liggestole

At stå tidligt op, er ikke på alles dagsorden, mens de er på ferie, men det er ofte den eneste måde, at få fat i en god plads ved hotellets pool.

Glæden ved, at gå ned til en lang dag med solbadning ødelægges ofte, når du bliver mødt af endeløse rækker af reserverede solsenge med håndklæder på. 

Dette tolereres ikke længere i Spanien. 

Og det er ikke den eneste usædvanlige lov, turister skal kende, når de besøger det europæiske land.

Tisse i havet

Hvis du er en af dem, der kan finde på, at bruge det klare blå hav som toilet, skal du nok lige genoverveje det. 

Det kan nemlig koste dig en mindre formue, hvis du bliver taget i det. 

Lovgivere i Vigo, en by i Galicien-regionen, sagde, at enhver, der bliver set bruge enten havet eller stranden som toilet, vil få en stor bøde på 5.500 kroner.

Offentlig vandladning er blevet stemplet som en mindre overtrædelse og en overtrædelse af hygiejne og hygiejnebestemmelser af byrådet, hvilket har resulteret i en stigning af offentlige toiletter langs strandene, for at forhindre besøgende i at blive fristet til, at besørge i havet. 

At blive taget i, at bryde denne lov kan også resultere i mere end en bøde, hvor byrådet hævder, at konsekvenserne kan gå længere end en monetær straf.

Ignorerer reglerne på stranden

Manglende overholdelse af reglerne på strandene i Spanien, kan give dig en bøde på 200 kroner, hvis du bliver taget i, at bryde to vigtige regler. 

Strandgæster, der bliver taget i, at spille med bold eller forsøger, at reservere en plads på stranden med et håndklæde, vil blive idømt bøder i henhold til nyligt etablerede love. 

Folk der efterlader deres håndklæder eller ejendele på liggestole, for at reservere de bedste pladser, får deres ting konfiskeret, indtil de betaler bøden.

Dette blev introduceret i Torrox, Costa Del Sol i 2015, men mange flere steder har nu også taget det til sig.

Topløs

Mens det, at være iført dit badetøj er acceptabelt omkring poolen og på stranden, kan det, at gå rundt andre steder, såsom på strandpromenaden eller på gaden, kun iført badetøj, give dig bøder i nogle dele af landet.

Skjorteløse mænd og kvinder, der kun bærer bikini eller badebukser, risikerer en enorm bøde på op til 2.200 kroner, som angiveligt allerede er blevet uddelt i Barcelona og på Mallorca.

Det er også blevet forbudt, at være barbrystet i nogle områder af Spanien. 

Det er vigtigt, at vælge passende tøj, for at undgå en uønsket bøde, især i nogle restauranter i Playa de Palma, som har nultolerance for den slags påklædning. 

Nøgenhed på en ikke-nudiststrand kan efterlade dig med en bøde på 5.600 kroner.

Brug af sæbe ved en strandbruser

Brusebad på stranden kan sætte dig i fare for, at have brug for et tidligere fly hjem, hvis du bliver taget i, at vaske dig med sæbe produkter. 

Faktisk kan du få en bøde på op til 5.300 kroner, hvis du bliver taget i, at vaske dig med shampoo ved enhver spansk bruser på stranden. 

Dette skyldes, at kemikalierne i disse produkter, er skadelige for livet i havet og derfor er blevet gjort ulovlige.

Sover på stranden 

En lur i solen i dagtimerne, får dig ikke i problemer, mens du nyder din ferie i Spanien, men at overnatte i sandet, kan give dig en bøde på 8.700 kroner.

I områder som Valencia, betragtes det som farligt, at sove eller campere på stranden og er blevet helt forbudt.

At grille på stranden

Selvom det er så hyggeligt, at grille på stranden, vil det i Spanien efterlade dig med en enorm bøde. 

Faktisk kan du i nogle områder som Salobrena få en bøde på op til 22.000 kroner. 

Grænse på seks drikkevarer på all inclusive resorts

Tidligere i år meddelte Mallorca og Ibiza, at feriegæster vil være begrænset til kun seks alkoholholdige drikkevarer om dagen på deres all inclusive ferie.

Gæsterne vil blive tvunget til, at overholde reglen om tre drinks til frokost og tre til aften, hvis man ønsker mere, koster det ekstra gebyr.

Costa Del Sol meddelte i maj, at de også vil tage et opgør med skandaløse polterabender ved at tilføje støjmonitorer i nogle turistlejligheder. 

Et landsdækkende forsøg på, at slå ned på drukkulturen, har fået den baleariske regering til, at forbyde salg af alkohol i butikker mellem 21.30 og 8.00. 

Pubcrawls, to-for-en drinks tilbud og happy hour på visse steder i Magaluf, El Arenal, og Playa de Palma på Mallorca og Sant Antoni de Portmany i Ibiza er også blevet forbudt i det tidsrum.

Anbefalet til dig