Mens der i flere måneder - hvis ikke år - har været stor frustration rettet mod Spillemyndigheden for at promovere gambling i offentligheden, så er det åbenbart ikke dér der skulle forbedres rettighederne og reglementer for hasardspil, hvis man kan se på Spillemyndighedens seneste opgaver.
Myndigheden har nemlig politianmeldt 38 af landets bankoklubber, for at bryde loven og arrangere ulovligt spil, skriver DR.
Spillemyndigheden hiver bankoklubberne i retten, da de mener der er tale om ulovligt hasardspil i de gældende klubber.
Bankoforeninger i Danmark er nemlig registreret som almennyttige foreninger, da de donerer al overskud til for eksempel fodboldklubber, bowlingforeninger eller hospitalsafdelinger. Der er derfor tale til donationer til de lokale foreninger, hvilket giver bankoforeningerne lov til at holde almennyttige lotterier.
Men Spillemyndigheden deler ikke samme perspektiv: De mener nemlig, at da der ikke kun foregår andet end bankospil i hallerne, er der - ifølge dem - ikke tale om en almennyttig forening, men i stedet en spilvirksomhed (hvilket Danske Spil har monopol på).
Men spørger man de ivrige “Banko!” råbere, så er der tale om mere end blot mere end et simpelt spil om fulde plader og sidegevinster.
- Det vil betyde, at vi kan blive nødt til at lukke ned. Det vil jo være en katastrofe for rigtig mange mennesker, der måske kun har deres netværk herude. Jeg kan næsten ikke overskue konsekvenserne af det, hvis det sker, fortæller Tove Lilmoes, der er bestyrelsesmedlem i Aarhus Omegn Bankocenter.
- Hvis foreningen lukker, så er der 200-300 mennesker, der kommer til at sidde derhjemme på deres numse, som kommer ikke ud af døren. Det er sørgeligt, fortæller Kirsten Tønder, der hyppigt nyder et godt slag banko nede i fællesskabet.
Om hvor specifik definitionen af “spilvirksomhed ” bliver betragtet, og hvor udbredt “jagten” på de resterende ulovlige bankoklubber bliver, vides endnu ikke.