Statsminister Mette Frederiksen med vigtig besked til danskerne

02/04/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Mette Frederiksen skriver igen til danskerne. Foto: Shutterstock
I disse tider taler Mette Frederiksen ofte til det danske folk. Nu er der endnu engang kommet en besked direkte til danskerne.

Mest læste i dag

Det foregående pressemøde var det første under coronakrisen, hvor der kom positive takter fra Mette Frederiksen. Ellers havde alt set sort ud, og danskerne var blevet bedt om at bide tænderne sammen og komme ud af krisen. Hele Danmark går i stå, når statsministeren går på talerstolen, og sådan synes det også at stå til, når Mette Frederiksen poster noget til danskerne på sin Facebook-side.

På pressemødet fortalte hun, at det ikke er urealistisk, at Danmark kan begynde at åbne op igen efter påske. Det kræver, at dnaskerne fortsætter deres forbehold og reducerer smitten. Så er der gode muligheder for at åbne for landet igen. or et pressemøde har hun valgt at gøre det i et opslag på sine Facebook-profil.

Et opslag hvor hun særligt taler om kunst, kultur og åndsliv, men også et opslag, hvor hun taler direkte til danskerne.

“Kære alle sammen. Mon ikke vi kan blive enige om, at verden på kort tid er blevet grundlæggende forandret fra det, vi kendte. Det er en tid, som kræver hurtige og konsekvente beslutninger. Store dele af Danmark er lukket ned. Sygehusene har hurtigt omstillet sig til at behandle corona-patienter. Lønmodtagere og erhvervsliv har fået store hjælpepakker. Det skulle gå stærkt. Det er gået stærkt,” starter Mette Frederiksen ud. Derefter finder hun rosende ord frem til danskerne.

“Rigtig mange af jer har stadig travlt med at arbejde i butikker, på byggepladser, på plejehjem og mange flere steder. Og andre arbejder hjemmefra og skal også tage jer af børnene. Jeg er imponeret over, så fint I klarer det – både børn og voksne.”

Tallene går den rette vej

Mette Frederiksen nævnte allerede på pressemødet i mandags, at det går den rette vej. De mange tiltag i landet nytter noget.

De daglige tal fra Sundhedsstyrelsen tyder også på, at det går den rigtige vej.

Der bliver testet flere danskere. Selvom smittetallet stadig stiger med mere end 200 om dagen, så er det en procentvis mindre stigning. Der bliver netop testet flere danskere.

Statens Serum Institut udsendte i går en pressemeddelelse, hvor de fortalte, at knap 900 danskere er blevet raske igen. Nu ser vi frem til, at landet åbner op igen.

 

 

Anbefalet til dig