Stigende ølpriser rammer festival: Så meget kommer det til at koste

Af: Thea Andersen

|

31/05/2022

Nyheder
Foto: Kim MatthÄi Leland/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Foto: Kim MatthÄi Leland/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Alle i Danmark bliver ramt af stigende fødevarepriser - også Roskilde Festival.

Lige nu læser andre også

De stigende fødevarepriser rammer nu også de voksne, der skal på Roskilde Festival.

Derfor betyder det, at du skal op med den store pengepung, når du skal have en iskold fadbamse.

Det bekræfter Roskilde Festival ifølge B.T.

Roskilde Festival kommer til at tilbyde økologiske øl, da flere og flere forbrugere efterspørger dette, hvorfor prisen får et nyt opad.

En økologiske Grøn Tuborg på fad kommer til at koste - og hold nu fast - 47 kroner for 40 cl. Det er en prisstigning på 17,5 procent fra 2019, hvor den samme øl kostede 40 kroner.

Hvis du er en tørstig sag eller bare ikke gider, at gå flere gange, kan du købe en ramme økologisk Grøn Tuborg på dåse. En ramme koster 165 kroner på campingpladsen og 135 kroner i forsalg. Det oplyser Roskilde Festival.

Du kan dog spare en smule ved at købe en almindelig ramme øl i stedet for. Den koster 150 kroner på campingpladsen og 120 kroner i forsalg.

Det skriver B.T.

Grunden til, at der nu kommer prisstigninger på øl er to års generelle prisstigninger og skiftet fra konventionel til økologi. Det fortæller administrerende direktør Michala Svane.

"Vi forsøger at holde priserne så meget i ro som muligt. Vi har siden lanceringen af den økologiske Tuborg Rå prissat den på niveau med Grøn Tuborg for at fremme salget af økologisk øl. Fordi vi nu skifter over til kun at servere økologisk øl, mens vi oplever generelle prisstigninger på råvarer, giver det os og vores deltagere en prisstigning, der kan virke højere end de prisstigninger, vi før oplevet fra festival til festival."

Roskilde Festival forventer, at deres overskud bliver mindre sammenlignet med årene før, hvilket vil gå ud over foreningslivet.

"For os betyder stigende udgifter så, at vi må forvente at generere færre midler, vi kan dele ud af, samtidig med at det med al sandsynlighed også kommer til at ramme boderne, der nok ikke får samme overskud, som de er vant til."

Anbefalet til dig