Stor korruptionssag måske på vej: VM-værtskab under mistanke

Tildelingen af VM-værtskabet er under mistanke for korruption. Foto: Pixabay
Der var mange, der måbede, da Qatar blev tildelt VM i fodbold i år 2022. Måske foregik tildelingen af det værdifulde værtskab heller ikke helt efter bogen?

Mest læste i dag

Det franske medie, Mediapart, skriver, at der den franske anklagemyndighed åbner en formel efterforkning af VM-værtskabets tildeling til Qatar. Tildelingen er under mistanke for korruption.

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at mistanken eksisterer. Det har den såmænd gjort længe, og nu efter tre års forundersøgelser er anklagemyndigheden nu klar til at gå videre med sagen. Det gør de kun i det tilfælde, at de mener at have bevis for korruptionsanklagerne. 

Det er blandt andre den tidligere præsident for UEFA, Michel Platini, der skal undersøges. Michel Platini har tidligere været suspenderet fra alle fodboldrelaterede aktiviteter , hvilket han blev på grund af samme mistanker. Det er kun et par måneder siden, at hans suspension udløb.

Allerede tilbage i juni blev Platini afhørt af fransk politi i flere timer i forbindelse med efterskningen. 

FIFA udelukkede i 2015 både Sepp Blatter og Michel Platini fra al fodbold, fordi de angiveligt havde modtaget gaver (korruption). Her lagde den etiske komité i FIFA særlig vægt på en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc, som Platini skulle have modtaget i 2011. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig