Stor mystik i overgrebssag mod pædagog: Derfor blev retssagen afbrudt

Af: Liva Høyberg

|

06/05/2024

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Retssagen mod en 48-årig mandlig pædagog blev uventet afbrudt tilbage i marts under mystiske omstændigheder.

Mest læste i dag

Retssagen mod en 48-årig mandlig pædagog blev uventet afbrudt tilbage i marts under mystiske omstændigheder.

Aflysningen skete lige inden sagens afsluttende fase, da dommeren modtog nye oplysninger, der førte til lukkede døre og en udskydelse af sagen, uden at tilhørere og pressen blev informeret om indholdet af disse oplysninger

Sagen, hvor pædagogen er tiltalt for at have begået overgreb mod børn i den institution, han arbejdede i på Midtsjælland, var næsten afsluttet, da den pludselige afbrydelse fandt sted.

B.T. har tidligere rapporteret, at manden flere gange var blevet anmeldt for overgreb i institutionen, men han nægter sig skyldig i alle anklager.

En af anmeldelserne stammede fra en kollega, der mente at have opdaget tegn på overgreb hos et barn, som den tiltalte havde haft alene.

I retten forklarede kollegaen om sin beslutning om endelig at anmelde sagen, efter at have været i tvivl i en periode.

Sagen udsættes

Under et retsmøde i sagen modtog anklageren informationer fra institutionen, som nødvendiggjorde en udsættelse af sagen.

Lukkede døre blev anmodet om, efter det kom frem, at en pædagog havde observeret lignende symptomer hos et andet barn i institutionen på dagen for retssagen, mens den anklagede sad i retten i Holbæk.

Nye afgørende oplysninger

Dommeren blev informeret om situationen i retssagens frokostpause, hvilket førte til beslutningen om at udsætte sagen.

Dokumenter fra retssagen indikerer, at hverken kommunen eller politiet anså de nye oplysninger for relevante for den igangværende sag, idet man mente, at skaden på barnet var et resultat af voldsom leg.

Anklageren fastholder sin overbevisning om, at den 48-årige er skyldig i blufærdighedskrænkelse og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af børn i institutionen, trods kommunens vurdering, der frakoblede de nye oplysninger fra den aktuelle sag.

Dommen i sagen forventes afsagt senere samme dag, hvor anklageren kræver to års fængsel, mens den tiltalte og hans forsvarer håber på frifindelse.

Anbefalet til dig