Store ændringer på Roskilde Festival: Farvel og tak til Orange Scene

Af: Liva Høyberg

|

25/06/2024

Nyheder
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Det bliver ikke det Roskilde Festival man før har kendt til.

Mest læste i dag

Roskilde Festival, en af Europas største og mest legendariske musikfestivaler, har været en fast sommerbegivenhed siden 1971.

Hvert år strømmer tusindvis af musikelskere til Roskilde for at opleve en uge fyldt med musik og fællesskab.

Festivalen, som oprindeligt startede som et studenterinitiativ, har udviklet sig til en kulturel kraftpræstation med et bredt spektrum af musikgenrer repræsenteret, fra rock og pop til elektronisk musik og hip-hop.

Hvert år byder festivalen på nye og overraskende kunstnere, hvilket gør hvert besøg til en unik oplevelse. I år vil festivalgæsterne dog for sidste gang kunne opleve den famøse Orange Scene. Det er nemlig slut.

Det skriver Se og Hør

Roskilde Festival planlægger nemlig at udskifte den ikoniske scene med en ny.

"Den skal kunne rumme det udstyr, de fleste store kunstnere medbringer, når de optræder på de største arenaer i Europa. Det kræver mere bredde, højde, dybde og større bæreevne til skærme og lys," siger Anders Wahrén, programchef for Roskilde Festival, til Politiken.

Roskilde Festival vil derfor investere 30 millioner kroner i at bygge en helt ny Orange Scene, så artisterne ikke længere skal nedskalere deres shows.

Det bettyder derfor at de trofaste festivalgæster altså skal tage afsked med den velkendte Orange Scene, som SZA får æren af at lukke d. 6 juli ved dette års Roskilde Festival.

Den nye scene vil kunne opleves på næste års festival, og selvom den umiddelbart ikke vil se større ud – da scenegulvet vil være i samme højde – vil den tilbyde muligheder for større skærme, mere lys og større scenografier og forbedre indsigten til scenen fra siderne.

Det er dog endnu uklart, hvad der skal ske med den "eksisterende" Orange Scene oplyser programchef, Anders Wahrén.

Anbefalet til dig