Stribevis af Lidl-kunder snydt: Mange falder for dette trick

Af: Liva Høyberg

|

10/05/2024

Nyheder
Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com
Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com
Mange hopper desværre i med begge ben.

Lige nu læser andre også

Lidl er kendt som en af de mest populære discountbutikskæder, hvilket gør det endnu mere beklageligt, at svindlere udnytter kædens gode ry til at narre forbrugerne.

Det skriver Derwesten

Advarsler om svindelnumre florerer regelmæssigt - det være sig via telefonopkald, SMS eller WhatsApp.

For tiden spredes der tvivlsomme beskeder på den populære beskedtjeneste, som lokker brugere til at deltage i en fiktiv konkurrence i Lidl's navn.

Ifølge netzwelt.de lover beskeden, at deltagerne i denne falske konkurrence har mulighed for at vinde 2.000 euro. Alt, hvad man skal gøre, er at klikke på et link indlejret i beskeden.

Dette link fører til en efterligning af Lidl's hjemmeside, hvor man skal besvare forskellige spørgsmål og deltage i et gættespil. Hele forestillingen om at vinde 2.000 euro for disse simple handlinger er helt absurd!

Desværre falder mange Lidl-kunder for dette trick.

Efter at have deltaget i konkurrencen opfordres du til at dele den med fem grupper eller 20 kontakter, hvilket effektivt hjælper svindlerne med at sprede bedraget vidt og bredt.

Som den sidste del af svindlen, viser den forfalskede Lidl-side et program, som deltagerne bliver bedt om at åbne og holde åbent i 30 sekunder.

Under dette halve minut installeres skadelig software, som kan forvolde alvorlig skade på din smartphone, advarer netzwelt.de.

Hop ikke på den

Heldigvis er der visse tegn, som forbrugerne kan være opmærksomme på for at undgå at falde i fælden.

For eksempel ser internetadressen på "konkurrencesiden" mistænkelig ud og antyder, at den ikke er associeret med discountkæden.

Endvidere opfordres man ikke til at dele links i en ægte konkurrence.

Det er vigtigt at holde øjnene åbne og være kritisk, så glæden ved en

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig