Det er ikke nogen hemmelighed, at størstedelen af forældre føler sand lykke, når et barn er på vej eller netop er kommet til verden.
Samtidig er der et ikke ubetydeligt mindretal, der føler noget helt andet.
I Danmark bliver cirka 11 procent af mødrene samt syv-otte procent af fædrene ramt af en depressiv tilstand i perioden fra under graviditeten, til barnet fylder et år.
Tilstanden, der kaldes fødselsdepression, vil Sundhedsstyrelsen nu sætte mere fokus på.
"Er man ved at udvikle, eller har man en fødselsdepression, er det vigtigt at søge hjælp. For en ubehandlet fødselsdepression kan have store konsekvenser for den, som rammes af depressionen, og familien omkring personen," siger sektionsleder i Sundhedsstyrelsen, Kira Kimby, i en pressemeddelelse.
Desværre er det alt for få, der modtager den nødvendige hjælp.
"Vi ved, at vi kan forebygge fødselsdepression. Men alligevel får mange ikke den hjælp, de kunne have gavn af, og mange kan have svært ved at søge hjælp. Det vil vi gerne forsøge at gøre noget ved," siger Kira Kimby
I den forbindelse lancerer Sundhedsstyrelsen en kampagne for at øge opmærksomheden om fødselsdepression.
Kampagnen vil blandt andet omfatte nye materialer til borgere som fagfolk, der skal øge deres viden om fødselsdepression samt bidrage til at nedbryde fordomme om tilstanden.
Dertil håber Sundhedsstyrelsen at skabe større åbenhed om fødselsdepressioner i samfundet.
Husk, at du altid kan søge hjælp hos jordemoderen, sundhedsplejersken og/eller din praktiserende læge, hvis du har spørgsmål om fødselsdepressioner.