Tandlæge advarer: Dette må du aldrig gøre, når du børster tænder

01/06/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange af os gør det, men nu kommer en tandlæge med en advarsel.

Mest læste i dag

Det er noget, vi alle gør hver dag, så man skulle tro, at vi allesammen kan finde ud af det. Men en tandlæge tror, at millioner af os børster vores tænder helt forkert.

Tandlæge Sahil Patel sagde, at han gentagne gange ser sine patienter begå adskillige fejl, som kan svære skadeligt for deres mundsundhed.

En af de største bommerter er tilsyneladende at fugte tandbørsten, før du tilføjer tandpasta.

"Hvis du gør dette, fortynder du det. Tandpasta har allerede den rigtige mængde fugt. Hvis det er vådt, vil det skumme hurtigere og få dig til at spytte det ud hurtigere," siger tandlægen.

Andre almindelige vaner, han vil råde os til at undgå, inkluderer at være for hårdhændet og vælge tandtråd frem for interdentale børster. Dets skriver The Sun.

"Ofte holder folk deres børste med en knyttet næve. Du skal ikke føle, at du skrubber mod tænderne, det er for voldsom," tilføjer Sahil Patel.

"Hvis børsterne spreder sig mod tanden, kan tandbørsten ikke rengøre ordentligt. Børsten skal være lige mod tænderne, og du skal have en blød hånd," forklarer han.

Ydermere fortæller han, grunden til at man bør vælge interdentale børster fremfor tandtråd er, børsterne kan nå de vanskelige områder.

"Dette gør dem mere effektive end tandtråd, og de kommer i mange former og størrelser for at sikre en god pasform," siger han.

Når det kommer til rækkefølgen, anbefaler Sahil Patel, at du starter bagfra.

Den bagerste del er sværest at rengøre, så jeg vil anbefale at starte der først. Hvis du starter ved fortænderne og tager de bagerste tænder til sidst, er der større sandsynlighed for, at du springer de bagerste tænder over," fortæller tandlægen.

Anbefalet til dig