Tesla brager i fjord: Du gætter aldrig, hvem der kommer passagererne til undsætning

Af: Lucas Andreas

|

03/02/2024

Nyheder
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Redningsaktionen blev dokumenteret på video.

Lige nu læser andre også

Det er sket før, at biler ved et uheld er endt i enten søer, åer eller fjorde. Nogle har været så heldige, at det er sket i sommerhalvåret, hvor vandet ikke er iskoldt. Så heldige var denne Tesla ejer ikke: Han kørte i Oslos iskolde fjord. Heldigvis var hjælpen ikke langt væk.

I en dramatisk hændelse ved Oslofjorden blev de to personer, der opholdt sig i bilen nemlig reddet fra den synkende Tesla af en usædvanlig helt: en flydende sauna. Det norske politi rapporterede, at bilen med de to passagerer uventet endte i det iskolde vand, men heldigvis var hjælpen nært forestående.

Hændelsen, som blev fanget på video af øjenvidner og senere delt af Agence France-Presse, viser den delvist nedsænkede Tesla med passagererne siddende på taget. Videoen fremviser et nervepirrende øjeblik, hvor bilen langsomt synker, mens en flydende sauna nærmer sig for at udføre en redningsaktion.

Denne spektakulære redning blev muliggjort af Nicholay Nordahl, skipperen på sauna-båden. Han fortalte til VG, "En af gæsterne kom løbende og fortalte mig, at en bil var landet i vandet." Nordahl reagerede prompte og satte kursen mod de nødstedte. "Med hjælp fra to gæster trak vi dem op. De kunne varme sig op i saunaen," tilføjede han.

Ejeren af Teslaen, hvis identitet forbliver anonym, fortalte til VG, at han troede, bilen var i parkeringsmode, da han trådte på speederen. Hans overraskelse og skræk var tydelig, da han beskrev situationen: "De reddede vores liv. Den kørte ud i vandet. Det var en forfærdelig følelse."

Det er værd at bemærke, at Oslofjorden er kendt for sin tilgængelighed af flydende saunaer, både stationære og motoriserede, som giver en unik oplevelse på vandet. Denne gang spillede de dog en helt anden og livreddende rolle.

Til sidst blev bilen bjærget fra vandet af en bjærgningsbil. Heldigvis slap alle uskadt fra hændelsen, som kunne være gået meget værre.

Anbefalet til dig