Thomas Helmig deler stor nyhed: Udgiver album med særlig betydning

Af: Lucas Andreas

|

01/10/2024

Nyheder
Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Albummet udkommer senere på året.

Lige nu læser andre også

Der har været fart på, siden Thomas Helmig for første gang trådte frem i rampelyset som solist helt tilbage i 1985.

Musikeren Thomas Helmig har gennem det seneste år arbejdet med en række nye sange, der er dybt personlige og tæt knyttet til tabet af hans søn, Hugo Helmig, der gik bort i november 2022.

Sangene er nu klar til udgivelse på albummet "Sortedam", et navn med en særlig betydning, da det refererer til Hugo Helmigs sidste bopæl i København.

Thomas Helmig har delt sine tanker om projektet både i en pressemeddelelse og på sin Facebook-side, hvor han beskriver arbejdet med albummet som en måde at bearbejde sorgen og mindes sin søn.

I opslaget beskrives albummet således:

"På syv stille sange fortæller den danske sanger om tab, sorg og savn.

”Syng for din egen skyld / syng for livet / syng det præcis, som det er / syng om det virkelige / syng om smerten / syng det, syng det som det er.”

Og det er, hvad Thomas Helmig forsøger på albummet Sortedam. Her præsenterer den danske sangskriver syv sange, han skrev i månederne efter sønnen Hugo Helmigs dødsfald."

Helmig har i tidligere interviews fortalt om sin søns betydning for hans liv og musik, og albummet er derfor et indblik i Thomas Helmigs bearbejdelse af den store sorg, det var at miste sin søn.

“Der er mange minder forbundet med det sted, og det har været naturligt at kalde albummet efter det,” udtaler Thomas Helmig om navnet på albummet.

(Artiklen fortsætter efter opslaget.)

Albummet bliver dermed en musikalsk rejse gennem de følelser, som har præget ham siden sønnens tragiske død.

Med "Sortedam" tager Helmig sine lyttere med ind i sit private univers, hvor han gennem musikken sætter ord og melodi på en sorg, som han deler med mange af sine trofaste fans.

Sortedam er på alle streaming tjenester og deluxe vinyl 25.10.2024.

Anbefalet til dig