Tidligere CIA-agent: Putin på vej ind i direkte krig med NATO

09/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den tidligere CIA-agent Robert Baer kastede lidt lys over sandheden bag rygterne om den russiske præsident Putins dårlige helbred, og hvorfor han tror, ​​at Putin er på vej i krig med NATO.

Mest læste i dag

Den russiske præsident Vladimir Putin er på vej ind i en direkte krig med NATO, har en tidligere CIA-agent hævdet.

Putins invasion af Ukraine har set en underfortælling om trusler mod NATO og organisationens allierede, siden han første gang beordrede sine tropper til at angribe Ukraine i februar i år.

Og den tidligere CIA-agent Robert Baer har hævdet, at situationen "sandsynligvis vil blive værre". Han kaldte det "russisk fascisme" og sagde til Expressen: "Det, vi har i dag, er værre end noget andet under den kolde krig.

"Der er ingen tvivl om, at Vesten var nødt til at støtte Ukraine, men samtidig er vi på vej mod en direkte konflikt mellem NATO og Rusland. Om det bliver atomkraftigt eller ej, kan man kun gætte på," tilføjede han.

Robert Baer kastede også lys over rygterne om Putins dårlige helbred. Det skriver DailyStar.

Siden invasionen begyndte i februar, er det blevet hævdet, at Putin har uhelbredelig kræft, multipel sklerose eller Parkinsons, og at han enten kun har tre år tilbage at leve - eller allerede er død.

"Med hensyn til Putins helbred vil jeg ikke kommentere andet end at sige, at mens jeg var i CIA, lyttede jeg til vores læger, der forudsagde forskellige tyranners død, men i sidste ende, da de endelig døde, kom timingen som en overraskelse," sagde han og fortsatte.

"Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 betragtede CIA KGB som en besejret styrke og holdt næsten op med at spionere på den. Det viser sig, at det var en alvorlig fejltagelse, fordi KGB gennem 90'erne planlagde sin tilbagevenden og infiltrerede overalt, hvor den skulle. For øvrigt, jo mere jeg lærer om Putins fremgang, jo mere tror jeg, at han var frontfiguren i et tavst KGB-kup frem for en fejl af Yeltsin."

Anbefalet til dig