Tilbagekaldelse af slik: Disse produkter kan gøre dig voldsomt syg

20/11/2023

Mie M.B

Foto: Shutterstock
Fødevarestyrelsen råder til at kassere eller returnere

Mest læste i dag

Stærk chili kan være super lækkert i små mængder, men i større koncentrationer, særligt hvis der er tale om en af verdens stærkeste, kan det hurtigt blive for meget af det gode. Derfor råder Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse nu til at følgende produkter enten returneres eller kasseres. Det drejer sig som slikkepinden Toe of Satan og vingummibamserne Lil Nitro, som vist på billedet herunder.

Foto: Fødevarestyrelsen

Hvor er produktet solgt

Kiosker, Tankstationer og Specialforetninger i hele landet samt via Netbutikker.

Hvorfor tilbagekaldes produktet

Produkterne er krydret med en af verdens stærkeste chilier. De skadelige effekter ved at spise meget stærk chili eller chiliprodukter er bl.a. irritation af slimhinder, kvalme, opkastning og voldsomt forhøjet blodtryk, som i værste fald kan være livstruende. 

Hvad skal du gøre som forbruger

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produkterne tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere dem. 

Har dit barn spist stærk chili uden akutte forgiftningssymptomer, er der dog ingen grund til bekymring. Hvis dit barn viser akutte symptomer lige efter at have spist chiliprodukter som Hot Chip Challenge, kan du kontakte Giftlinjen på tlf. 82 12 12 12

Hvem tilbagekalder produktet

DanKonfekt ApS

Anelystparken 37B

8381 Tilst

Anbefalet til dig