Tinka og Kongespillet: Sendetidspunkt under stor debat – på onsdag rykkes det

11/12/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Per Arnesen/TV 2
Sendetidspunktet på TV2-julekalenderne har alle år været til debat, fordi mange forældre mener, at det er alt for sent den sendes, og at deres børn ikke kan være vågne så længe. På onsdag er der dog godt nyt til alle forældre.

Mest læste i dag

Årets julekalender har allerede været til stor debat – for var det ikke Hjalmers sang, den var gal med, så var det sendetidspunktet – og flere mener også, at julekalenderen er for uhyggelig og langtrukket. Sangen blev kritiseret – ikke fordi den var dårlig, men fordi, at den ikke blev brugt som titelsang, hvor det i stedet stadig var Burhan G-sangen fra første julekalender Tinkas Juleeventyr der bliver brugt. Nu bliver sendetidspunktet rent faktisk rykket på onsdag.  

Fodbold topper julekalender

Fodbold er åbenbart vigtigere end julekalender, og på onsdag må Tinka se sig overgået og må vige sit sendetidspunkt for Messi og de andre fodboldspillere i den spanske liga. TV2 vælger nemlig at sende El Clásico, som er det berømte opgør mellem ærkerivalerne Real Madrid og FC Barcelona. Det skriver BT.

TV 2 har gjort en stor investering, og har nu købt rettighederne til både den spanske og den italienske fodboldliga. Det hele skal sendes på den nye kanal TV 2 Sport X, men kampen den 18. december bliver dog sendt på hovedkanalen TV2.

”Vi synes, der er grund til at markere og fejre vores stærke fodboldrettigheder og den kommende sportskanal, og derfor har vi ekstraordinært købt kampen til TV 2s hovedkanal,” siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, som dermed smider Tinka væk fra bedste sendetidspunkt.

Forældrenes bøn høres

Fodbolden kommer forældrene til gode. Man kunne fristes til at sige, at deres bøn er blevet hørt. For nu rykkes Tinka og Kongespillet, så det i stedet sendes 19.30, så de små poder kan ligge i deres seng klokken 20.00. Dog kun på denne ene dag. Afsnittet vil også blive vist på TV 2 Charlie klokken 20.00.

Resten af julekalenderen vil blive sendt på det vanlige tidspunkt.

Anbefalet til dig