To mænd anholdt foran børnehave: Nu advarer politiet landet over om ny kriminel bølge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet advarer danskerne i hele landet.

Mest læste i dag

I en nylig udvikling har kriminelle fundet en ny og overraskende måde at begå svindel på, hvilket resulterede i en dramatisk anholdelse foran en børnehave.

Det skriver Ekstra Bladet.

Svindlerne har taget en uventet tilgang ved at bestille varer i kommunernes navne, hvilket giver dem mulighed for at placere store ordrer på varer uden at betale for dem.

Metoden blev forklaret af Midt- og Vestsjællands Politi, der udsendte en pressemeddelelse om sagen:

"Svindlerne ringer til leverandører af eksempelvis cykler, industrivaskemaskiner og byggematerialer og bestiller dem i en kommunes navn og opgiver kommunens EAN-nummer. Varerne bliver typisk bestilt til levering ved af kommunens ejendomme, hvor svindlerne så tager imod og kører væk med dem."

Politiet har dog vist sig at være opmærksomme på svindelnumrene og foretog mandag anholdelser i to separate sager.

To mænd blev pågrebet, mens de ventede ved en børneinstitution i Herfølge, efter at de havde bestilt vaskemaskiner for en samlet værdi af 76.000 kroner. Samme dag modtog politiet et tip om, at en lastbil forsøgte at afhente en palleløfter fra en virksomhed, efter at den var blevet bestilt i en kommunes navn. Politiet anholdt føreren af lastbilen, inden han nåede at få varerne udleveret.

"Alle tre personer er nu sigtet og afhørt. Det er vores indtryk, at de har været muldyr og blot lavet det praktiske arbejde, mens andre kriminelle har planlagt svindlen og gennemført bestillingerne. Det er dem, vi nu retter vores efterforskning mod," udtaler politikommissær Rasmus Jensby.

Politiet advarer nu kommunerne om at være på vagt over for denne nye type svindel og opfordrer leverandører til at træffe forholdsregler for at undgå bedrageri.

"Vi har modtaget flere anmeldelser de seneste uger på det samme modus. Derfor bør man som leverandør tage sine forholdsregler, hvis man gerne vil undgå at blive snydt," siger Rasmus Jensby.

På grund af svindlens karakter opfordrer politiet også leverandørerne til at ringe tilbage til den pågældende kommune for at bekræfte bestillingen og undgå svindel med telefonnumre, der ser ud til at være fra kommunen, når de i virkeligheden ikke er det.

Anbefalet til dig