Torben bor klods op af solcellepark: Nu kan endnu en komme til at grænse op til hans grund

Af: Lucas Andreas

|

30/09/2024

Nyheder
Arkivfoto: Vejle Spildevand
Arkivfoto: Vejle Spildevand
Torben har allerede en solcellepark som nabo, og nu kan han potentielt frem til at få en mere.

Lige nu læser andre også

De danske solcelleparker er ikke kun et vigtigt redskab i den grønne omstilling.

Det er et emne der skaber både begejstring og bekymring i de danske landområder, hvor solcelle- og vindmølleparker skyder op i stigende antal.

Torben Lund Hansen, en landmand fra Ådum nær Tarm, står midt i debatten om placeringen af disse energiparker. Han har allerede én solcellepark som nabo, og nu truer endnu en park med at indramme hans ejendom.

Det fortæller han til TV Midtvest.

Mens han støtter den grønne omstilling, føler han, at der skal være en grænse for, hvor meget et lokalsamfund skal bære.

"Vi var okay med den første solcellepark, fordi vi mente, at vi måtte tage vores del. Men det er urimeligt, at vi nu skal have endnu flere," udtaler han.

Torben er bekymret for, at solcelleparkerne skader både ejendomspriserne og den generelle livskvalitet i området.

Situationen i Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke unik.

Kommunen er blandt de områder, der leverer en stor del af Danmarks vedvarende energi, sammen med Lolland og Randers. De tre kommuner står tilsammen for 20 procent af landets grønne strøm.

Regeringens planer om yderligere 26 statslige energiparker, hvoraf 24 skal placeres i Jylland, skaber yderligere pres på regionen.

Selvom Torben Lund Hansen anerkender, at vindmøller nødvendigvis må placeres, hvor det blæser, mener han, at solcelleparker kunne fordeles mere retfærdigt.

Han foreslår alternative løsninger som at placere solceller på tage, over veje eller parkeringspladser, hvilket ville minimere belastningen på landbrugsjord.

Anbefalet til dig