Torsdag bliver årets travleste dag for Falck: Sådan undgår du at få brug for starthjælp

30/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Falcks medarbejdere får traditionen tro en travl start på det nye år. Foto: Falck
Hen over julen har der været tæt pakket med biler på vejene, og Falck har som altid haft mere travlt end vanligt med starthjælp og bugseringer. Men Falck har faktisk allermest travlt, når julen er forbi, og det nye år begynder.

Mest læste i dag

Julen er overstået, og dermed er vi også ovre juletrafikken og de lange kødannelser på vejene. Men det betyder ikke, at Falck kan slappe af. Tværtimod.

For faktisk er julen ikke den travleste tid for Falck. Det er derimod første hverdag efter nytår, som i 2020 falder torsdag den 2. januar. Sidste år oplevede Falck en stigning i aktivitet på 50 procent i forhold til en normal dag på første hverdag efter nytår.

En vanvittig dag

Det er især starthjælp og bugseringer, Falck har travlt med, og travlheden overgås kun på dage med sne og kraftig frost. De dage giver rigtig meget ekstra aktivitet hos Falck ifølge Gert Elgaard Larsen, der er driftschef hos Falck.

Men selv uden sne og frost kræver første hverdag efter nytår altså mange ressourcer hos Falck.

"Folk bliver som regel overraskede, når jeg fortæller, hvor vanvittig travlt, det normalt er lige efter nytår. Det er jo ikke fordi, der er flere biler på vejene end normalt," siger Gert Elgaard Larsen.

Travlheden hos Falck handler derimod om, at rigtig mange biler har stået urørt hen over julen og mellem jul og nytår. Mange familier har to biler, men har måske kun brugt den ene i løbet af ferien. Derudover er der mange erhvervsbiler, der har ikke har været i brug og derfor har svært ved at starte.

Falcks bedste råd

Der er desværre ikke noget, man selv kan gøre, hvis bilen først nægter at starte. Men man kan forsøge at komme problemet i forkøbet.

"Mit bedste råd er, at man prøver at holde bilen i gang hen over julen. Tag ud og kør en tur en dag eller to, før du faktisk skal bruge bilen, så du ikke bliver overrasket, når du står der om morgenen og er på vej på arbejde," siger Gert Elgaard Larsen.

Som vejrprognoserne ser ud nu, ser det heldigvis ikke ud som om, der bliver problemer med sne og kraftig frost.

"Hvis vejret driller, så bliver der endnu mere travlt, så jeg håber, det nye år starter med mildt vejr. Men vi holder naturligvis øje med vejrudsigterne for at se, om prognoserne skulle ændre sig," siger Gert Elgaard Larsen i en pressemeddelelse. 

Anbefalet til dig